15 Φεβ 2014

Παραιτηση απο τους ΑΝΕΛ με βαριες καταγγελιες


ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΥ

ΠΡΟΣ : ΣΠ. ΓΑΛΗΝΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΝ.ΕΛ

ΑΠΟ : ΛΟΥΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ : ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΥ ΑΠΟ : ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ Α΄ ΑΘΗΝΩΝ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ...

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-ΥΠΟΔΟΜΩΝ-ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟ (ΓΡ.Κ.ΟΜΑΔΑΣ)
ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΚΑΛΛΕΡΓΗ (ΓΡ. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ)

Βρίσκομαι στην δυσάρεστη , για εμένα , θέση να σας αποστείλω την επιστολή παραίτησής μου από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων .
Θα ήθελα να αιτιολογήσω αυτή την απόφασή μου αυτή ,αν και γνωρίζετε ήδη από τις προφορικές μας συζητήσεις πολλούς από τους προβληματισμούς μου σχετικά με τις δισλειτουργία του κόμματος.
Προσήλθα στα γραφεία των ΑΝΕΛ όταν το κτίριο ήταν ακόμα γιαπί και έθεσα τις δυνάμεις μου στον κοινό αγώνα για την σωτηρία της χώρας μας ακούγοντας τα κελεύσματα του Προέδρου μας για καταθέσεις Ψυχής.
Τα (υπό κατασκευή) γραφεία ήταν γεμάτα καθαρές Ελληνικές Ψυχές που έψαχναν κοινό τόπο έκφρασης. Η αποδοχή όλων αδελφική.
Τα εμπόδια που συναντήσαμε δεν ήταν ικανά να αναχαιτίσουν την θέληση των πολλών να γεννηθεί μια πρωτόγνωρη ελπίδα για τον τόπο μακριά από το αρρωστημένο παρελθόν που όλοι είχαμε βιώσει.
Ένοιωθαν ,όπως και οι περισσότεροι συνοδοιπόροι –φίλοι, τιμή να υπηρετήσω τους στόχους που είχαν τεθεί για την Αναγέννηση της Ελλάδας μας.
Δυστυχώς , στα μάτια μου, οι Εφιάλτες έκαναν την εμφάνισή τους (καρεκλοκένταυροι, τυχοδιώκτες, μνημονιακοί, συστημικοί του αρρωστημένου πολιτικού παρελθόντος) δηλητηριάζοντας πολύ νωρίς την Ανεξάρτητη Ιδέα. Οταν οι Ανεξάρτητες Ελληνικές Ψυχές (απογαλακτισμένες από το παρελθόν) το αντιλήφθηκαν, νομίζω ήταν ήδη αργά.
Το δηλητήριο απλώθηκε προκαλώντας όλες αυτές τις αποχωρήσεις (οχι τις δόλιες) στελεχών που είχαν δώσει μάχες στις πορείες, τις φραστικές με ανάρμοστα λόγια εκφράσεις πρωτοπαλίκαρων, τις εχθρότητες μεταξύ υποτιθέμενων συναγωνιστών...
Είδα αγωνιστές του κινήματος που ήταν μαζί μας στις πορείες έχοντας εγκαταλείψει ακόμα και τον αγώνα τους για τα προς το ζήν, που μάζευαν όλο το καλοκαίρι υπογραφές στο τραπεζάκι της πλατείας Συντάγματος (άραγε τί απέγιναν εκείνες οι υπογραφές?), που έδιναν με αλτρουισμό τον αγώνα ενάντια στον μοναδικό εχθρό της πατρίδας , να εγκαταλείπουν πικραμένοι.
Είδα αίθουσες της συντονιστικής των πρώτων ημερών, του συνδικαλιστικού που γέμιζαν ασφυκτικά από γεμάτες ελπίδα Ανεξαρτήτων να αδειάζουν γιατί έσβηναν τη σπίθα οι Εφιάλτες.
Είδα πρωτοκλασάτα στελέχη!! να μήν ενδιαφέρονται για την λειτουργία των κοινοβουλευτικών ομάδων παρά μόνο για την προσωπική τους προβολή, να αδιαφορούν για την δημοσιοποίηση σκανδάλων , να μήν κοινοποιούν αποφάσεις σωματείων.
Είδα να υπερισχύουν τα λόγια των έργων.
Είδα έγγραφες καταγγελίες πρώην συναγωνιστών μας να μένουν αναπάντητες και αντ΄αυτού να εμφανίζονται ομάδες εξύβρισης υποτιθέμενων ανεξάρτητων.
Είδα πολλά που έχουν δει κι άλλοι και προσπαθούσα να συνεχίσω...
Ομως κάποιοι συνεχίζουν
· Να απαγορεύουν σε ανεξάρτητους να βγαίνουν σε συνδικαλιστικούς αγώνες ‘ως ανεξάρτητοι’ με προσχημα τον φόβο της εκλογικής αποτυχίας, αλλά με πραγματικό σκοπό την υπόγεια στήριξη ψηφοδελτίων άλλων παλαιών κομματικών φίλων σε μνημονιακά κόμματα.

· Να μην υποστηρίζουν ,από σημαντικές θέσεις του κομματικού μηχανισμού που κατέχουν τον συνδικαλιστικό αγώνα Ανεξαρτήτων Ελλήνων παρ΄όλες τις έγγραφες αναφορές σας.

· Να καταψηφίζουν νομοσχέδια τα οποία εμπεριείχαν ιδέες των ανεξάρτητων συνδικαλιστών.

· Να αφήνουν οικονομικά εξαθλιωμένους συναγωνιστές να προσφέρουν από το υστέρημα τους ,να κοιμούνται κρυφά στα πατώματα δωματίων ξενοδοχείων ακολουθώντας τις εκδηλώσεις ανα την χώρα ενώ ταυτόχρονα οι συστημικοί μάλλον απολάμβαναν πολυήμερες διανυκτερεύσεις σε Ελλάδα ή Εξωτερικό.

· Να μην απαντούν σε αιχμές και καταγγελίες για ‘μη ανέβασμα’ σκανδάλων.

· Να εγκαταλείπουν τις Καταθέσεις Ψυχών εις αντικατάσταση Μεταγραφών αμφιβόλου αντιμνημονιακού χαρακτήρα.

· Να βάζουν τους εαυτούς τους και την προβολή τους πάνω από το Κόμμα και πάνω από την Ελλάδα.

Γι αυτό πήρα την απόφαση να μην μολύνουν άλλο την ψυχή μου.
Λυπάμαι που η μέχρι τώρα μοναδική ευκαιρία για το Εθνος κατέστη συστημική.
Λυπάμαι για τους Ελληνες Αγωνιστές- φίλους που αφήνω στον χώρο.
Ελπίζω αν κάνω λάθος να πετύχετε
αν έχω δίκιο να διορθωθείτε αν υπάρχει χρόνος!
Αποχωρώ πιό πλούσιος σε φιλίες με Ελληνες Ανεξάρτητους Μαχητές εντός και εκτός των τειχών.
Με εκτίμηση
ΛΟΥΚΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ