15 Φεβ 2014

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ: Τι Στουρνάρας, τι Σταθάκης…


Συμφωνούν Σταθάκης-ΣτουρνάραςΕκτός από το …ενσταντανέ Τσίπρα – Δασκαλόπουλου και τις αναφορές σε Καστοριάδη και Λένιν, η χθεσινή συζήτηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση είχε και την ταύτιση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη με τις.....
απόψεις του Γιάννη Στουρνάρα για την φορολογία.
Ο κ. Σταθάκης επισημανε πως τα φορολογικά έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ παραμένουν κάτω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, καθώς στην Ελλάδα δεν ξεπερνούν το 38% ενώ στη Γερμανία ανέρχονται στο 43%.
Θα θυμάστε πως ταυτόσιμη ήταν και η τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα στην εκπομπή Ενικός του Νίκου Χατζηνικολάου για την οποία δέχθηκε ουκ ολίγα πυρά και ειρωνείες από την αντιπολίτευση και όχι μόνο.
«Η Ελλάδα υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση»,  είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης εννοώντας την υστέρηση που παρουσιάζεται στην χώρα σε ό,τι αφρά τα έσοδα από την φορολογία ως ποσοστό του ΑΕΠ, σε σχέση με τον μέσο όρο της Ενωσης. «Τα έσοδα είναι μόλις στο 38% του ΑΕΠ. Οφείλουμε να αυξήσουμε τα φορολογικά έσοδα στα 43%. Η τρύπα είναι στο 6% σε σχέση με Γερμανία στα φυσικά και νομικά πρόσωπα», είπε ο κ. Σταθάκης και συμπλήρωσε, περιγράφοντας ένα μέρος του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ: «Το μείγμα είναι δεδομένο, 40% φόροι προσώπων νομικών προσώπων, 40% έμμεσοι, 20% εισφορές».
Θυμηθείτε τι γράφαμε προ ημερών στο Bank Wars:
Είστε βέβαιοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυβερνήσει; 
” Εδώ και μερικούς μήνες, ο περιπτεράς της γειτονιάς μου, μου έχει πει το εξής αμίμητο: “Κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεπερνά πάνω από 1% στις δημοσκοπήσεις τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, θα βγαίνει ένα κορυφαίο στέλεχος και θα επαναφέρει το θέμα της επιστροφής στη δραχμή”. “Θυμήσου το”, μου λέει “και θα δεις πως θα βγω σωστός. Ούτε στον ύπνο τους δε θέλουν να αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες, όσο στο ταμείο δεν υπάρχουν λεφτά, έστω λίγα, να μοιράσουν”!
Απόψε, μετά τις δηλώσεις Λαφαζάνη και το νέο…μανιφέστο της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, αρχίζω να πιστεύω ότι ο περιπτεράς της γειτονιάς μου είναι ο πιο έγκυρος πολιτικός αναλυτής…”
ΥΓ: Βρισκόμαστε στο παρά πέντε των ευρωεκλογών και ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις δημοσκοπήσεις, κατ’ άλλους με 2-3 μονάδες και κατ’ άλλους με περισσότερες. Η πλευρά Λαφαζάνη στο προσκήνιο με τις αντιδράσεις της για την υποψηφιότητα του “μνημονιακού” Ο.Βουδούρη και κυρίως με την “επίθεσή της” στους οικονομολόγους του ΣΥΡΙΖΑ Στρατάκη και Μηλιό για τις θέσεις τους σχετικά με το χρέος της χώρας…
 http://www.bankwars.gr