21 Φεβ 2014

''ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ''...(σ,σ τι ωραια να έδειχνες Πρόεδρε τον καλύτερο εαυτό σου και να ειχες οδηγήσει τοτε,επι Παπανδρέου σε εκλογές την χώρα και να μην είχαμε σήμερα τα μνημόνια...)




...ΑΠΛΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΕΩΝ...
Την αισιοδοξία του ότι η κρίση θα ξεπεραστεί, επειδή σε αυτές τις δύσκολες στιγμές «ο Έλληνας αναδεικνύει τον καλύτερο εαυτό του», εξέφρασε σήμερα ...
από τα Ιωάννινα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης, για την 101η επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό, ο κ. Παπούλιας ανέφερε ότι γνωρίζει πως ο ελληνικός λαός υποφέρει, ωστόσο, είπε πώς είναι βέβαιος ότι τα βάσανά του θα έχουν ένα τέλος.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε επίσης στην ημέρα σημειώνοντας ότι έχει μια ιδιαίτερη πολιτικοστρατιωτική σημασία.

«Ο μύθος του Μπιζανίου ήταν ταυτόσημος και με το αήττητο του τουρκικού στρατού, χάριν και στη βοήθεια των Γερμανών τεχνικών», είπε και πρόσθεσε ότι ο μύθος αυτός διαλύθηκε με την εκπόρθηση του Μπιζανίου και την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.



«Με τη νίκη εκείνη απεπλήγη και μια τραγική ήττα, του ‘97. Ο λαός, οι ένοπλες δυνάμεις, η πολιτική ηγεσία ξαναβρήκαν το ηθικό τους και μεγαλούργησαν στα επόμενα χρόνια», είπε ο κ. Παπούλιας, εξηγώντας ότι μεγαλούργησαν «γιατί ήμασταν όλοι ενωμένοι, γιατί είχαμε μια άξια στρατιωτική ηγεσία, γιατί είχαμε μια εξίσου άξια πολιτική ηγεσία» και «αναδείχθηκαν αρετές του Έλληνα που τις έχουμε και σήμερα ανάγκη, για να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέχισε λέγοντας ότι θέλει να σκύψει το κεφάλι του σε όλους τους μαχητές των βουνών έξω από τα Γιάννενα, τους απελευθερωτές σε αυτή τη μεγάλη νίκη που, όπως είπε, ήταν και ένα προσκλητήριο για όλο τον Ελληνισμό, «όταν σκεφτεί κανένας πόσοι έτρεξαν απ’ όλες τις γωνιές της γης για να προσφέρουν και την ίδια τους τη ζωή σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα».

Τέλος, αναφερόμενος στον αγώνα που δίνει ο ελληνικός λαός και στο πόσο υποφέρει, δίνοντας μάχη για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση, ο κ. Παπούλιας κατέληξε λέγοντας ότι «όπως και τότε έτσι και σήμερα, θα ξεπεράσουμε την κρίση».

Πηγή : protothema.gr