14 Μαρ 2014

Εχασαν την εργασία τους 247.332 άτομα τους τελευταίους 3 μήνες του 2013

andras_depressionΣυνολικά 247.332 άτομα είτε πέρασαν από την απασχόληση στην ανεργία, είτε έπεσαν στον «καιάδα» του οικονομικά μη ενεργού πληθυσμού μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2013, νιώθοντας για τα καλά πάνω τους την...
«ανάπτυξη» και το «success story» της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κατά μέσο όρο, δηλαδή, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), κάθε μέρα περισσότεροι από 3.297 πολίτες έχαναν την εργασία τους.
Όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ μόνο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3 μηνών του αμέσως προηγούμενου έτους, 160.534 άτομα πέρασαν από την κατηγορία «εργαζόμενοι» στη «λίστα» των ανέργων. Η τραγωδία του «success story», όμως, από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο δεν σταμάτησε εδώ…
Την ίδια περίοδο, επιπλέον 86.798 άτομα, εργαζόμενοι μέχρι πρότινος και αυτοί… απολύθηκαν ή έμειναν χωρίς δουλειά και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα πέρασαν στην ακόμη δυσμενέστερη, για τους νέους ηλικιακά, κατηγορία του οικονομικά μη ενεργού πληθυσμού!
Τι σημαίνει οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός; Δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία μόνο όσοι είναι ηλικιωμένοι ή/και συνταξιούχοι. Στον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό της χώρας, με βάση την ΕΛΣΤΑΤ, συμπεριλαμβάνονται όλοι όσοι δεν έχουν εργασία και δεν αναζήτησαν, για τον οποιοδήποτε λόγο, απασχόληση τον αμέσως προηγούμενο, από την καταγραφή τους, μήνα. Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι στην κατηγορία αυτοί είναι και άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας, τα οποία μετά από αναζήτηση εργασίας πέρασαν απογοητευμένοι στην αδράνεια.
 http://www.nez.gr/archives/33533