23 Μαρ 2014

Γάλα «ΝΟΥΔΟΥ»

Του Λάκη Μπέλλου
Σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα μικρό θέμα, με το οποίο σωστά δεν ασχολείται κανένας. Σπάσαμε το φράγμα των 100 θανάτων στη γρίπη. Εφτασαν τους 104. Και βλέπουμε. Καμιά 50αριά ασθενείς

ακόμα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Σωστά δεν ασχολείται κανένας γιατί θα είχαμε πανικό και τα θύματα μπορεί να ήταν περισσότερα από το ποδοβολητό να τρέξουν να σωθούνε.
 
Μπορεί να πήγαιναν και σε κανένα φαρμακείο να έκαναν κάνα αντιγριπικό, να πάρουν κάνα φάρμακο. Αλλά αν έτρεχε τόσος κόσμος για φάρμακα, μάλλον θα είχαμε μειογενές πλεόνασμα και τι διάγγελμα να κάνεις.
Αλλες χρονιές είχαμε δύο κρούσματα από γρίπη και αγοράζαμε 16.000.000 εμβόλια και επιστρέφαμε 17.000.000. Αλλά τότε ήταν αυστηρότερα τα πράγματα με τις προμήθειες και τις μίζες.
Φταίει ο Σαμαράς λοιπόν και ο Αδωνις που έχουμε περισσότερους θανάτους από τη γρίπη, ακόμα και από το Μπόινγκ; Οχι, βέβαια. Κακώς, πολύ κακώς μάλιστα ασχολήθηκα με ένα όχι και τόσο πιασάρικο θέμα και δεν ασχολήθηκα με τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας.
 
Π.χ. τα «ευχαριστώ» του Γ. Στουρνάρα, μετά το κλείσιμο της συμφωνίας με την τρόικα, προς τους συνεργάτες του, αλλά και τους συναδέλφους του υπουργούς για τη συνεργασία των τελευταίων επτά μηνών, αλλά ξέχασε τους «104» και βάλε, που πιθανότατα θα τους μοίραζε πρωτογενές πλεόνασμα που το γλίτωσε.
 
Εχουμε ευχάριστα νέα. Μπορούμε να αγοράσουμε σπίτι κι εμείς που δεν το έχουμε κάνει. Ευτυχώς οι τιμές των ακινήτων πέφτουν ραγδαία. Π.χ. στο Ελληνικό, στον χώρο του παλιού αεροδρομίου, οι τιμές έχουν κατρακυλήσει στα 0,80 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
 
Μπλόφα είναι ότι ο Λάτσης θέλει το Ελληνικό. Στην πραγματικότητα θέλει το «Ελ. Βενιζέλος». Αλλά πωλείται πανάκριβα. 1,30 ευρώ το τετραγωνικό.
Θα χτίσει και μια πόλη εκεί μέσα. Τη Συμφερόπολη.
 
Εκτακτη είδηση: Δεν βρέθηκε το Μπόινγκ.
 
Ο Κλούνεϊ ζήτησε να επιστραφούν τα τρία τεμάχια στον Ολυμπιακό, που έφαγε από τους Αγγλους.
 
Αλλο μεγάλο θέμα της επικαιρότητας είναι πράγματι ο διορισμός προέδρων και διοικητών σε διάφορους οργανισμούς. Χθες είχαμε τον 77χρονο νέο πρόεδρο του ΟΠΑΔ. «Νέος πρόεδρος». Ο διορισμός είναι σαν τον έρωτα. Χρόνια και ηλικία δεν κοιτά.
 
Tις τερατώδεις φήμες που διέδωσε στο τουίτερ το «Πάμε Λουκέτο» ότι ο νέος διοικητής του ΙΚΑ θα είναι 144 ετών, τις διαψεύδω από εδώ. Ακόμα και γάλα θα είχε λήξει σε 144 χρόνια.
 
Το «Γάλα» το είχαμε δει όλοι σε δραματικό θεατρικό έργο με τη Βαγενά. Το καλοκαίρι θα βλέπουμε το «Γάλα» σε επιθεώρηση.
Σωστά εξερράγη ο Πρετεντέρης. «Μα, να πέσει η κυβέρνηση για το φρέσκο γάλα ή το ληγμένο;» ρώτησε εξοργισμένος την Ολγα, που αυτή τη φορά δεν τόλμησε να διαφωνήσει μαζί του.
 
Μετά το δελτίο ο Πρετεντέρης πήγε σε ταβέρνα. Ζήτησε μπριζόλα: «Φρέσκια»; ρώτησε τον σερβιτόρο. «10 ημερών» του απάντησε αυτός. «10 ημερών;;;» ούρλιαξε ο Πρετεντέρης. «Γιατί είναι γάλακτος» του απάντησε το γκαρσόνι.
 
Σταμάτησα να φέρνω στο σπίτι γάλα «ΝΟΥΝΟΥ». Τώρα αγοράζω γάλα «ΝΟΥΔΟΥ».
 
Kαι το βάζω και τίτλο, γιατί ασχοληθήκαμε τόσο εκτενώς σήμερα με τη γρίπη που δεν ασχολείται κανένας. Συγγνώμην.
efsyn.gr