23 Μαρ 2014

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη! Ρωσόφωνοι αντάρτες απειλούν το Κίεβο κι ο Πούτιν... προελαύνει!

«Απευθυνόμαστε στην αυτόκλητη κυβέρνηση του Κιέβου: Δεν θα σας αναγνωρίσουμε ποτέ» είναι το μήνυμα που έστειλαν μέσω video ρωσόφωνοι αντάρτες, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και όπλα στα χέρια και αυτοπροσδιορίζονται ως ...
«Ενωμένες μονάδες λαϊκές πολιτοφυλακής» των περιφερειών Ντόνετσκ, Λουγκάνσκ, Χαρκόβου, στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Οι συλλήψεις θα αντιμετωπίζονται ως κήρυξη πολέμου κατά του νότου και της ανατολής (της Ουκρανίας), αναφέρουν.
Όπως τονίζουν είναι οπλισμένοι με μπαζούκας, πυρομαχικά και ρουκέτες και έτοιμοι για ανταρτοπόλεμο κατά του Κιέβου.

Όλα αυτά ενώ το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ρωσική σημαία κυματίζει σε 189 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία, δύο ημέρες αφότου ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε νόμους που ολοκληρώνουν την προσάρτηση αυτής της χερσονήσου της Μαύρης Θάλασσας από τη Ρωσία.

"Η σημαία της Ρωσικής Ομοσπονδίας υψώθηκε σε 189 στρατιωτικές μονάδες και θεσμούς των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που στάθμευαν στο έδαφος της Δημοκρατίας της Κριμαίας", αναφέρει σε δήλωσή του το υπουργείο, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η Ρωσία συμμορφώνεται με τις διεθνείς συμφωνίες για τον περιορισμό του αριθμού των στρατιωτών κοντά στα σύνορα της χώρας με την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Ανατόλι Αντόνοφ, υφυπουργός Άμυνας.



Ανησυχία στο ΝΑΤΟ

Ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ δήλωσε πως η Ρωσία έχει αναπτύξει μια μεγάλη δύναμη στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας και πρόσθεσε πως ανησυχεί ότι η δύναμη αυτή μπορεί να αποτελέσει απειλή για την Υπερδνειστερία, την αυτονομιστική περιοχή της Μολδαβίας.

"Η (ρωσική) δύναμη που βρίσκεται τώρα στα ανατολικά ουκρανικά σύνορα είναι πολύ, πολύ μεγάλη και πολύ, πολύ έτοιμη", δήλωσε ο αμερικανός πτέραρχος Φίλιπ Μπρίντλαβ, ανώτατος συμμαχικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, στη διάρκεια εκδήλωσης της δεξαμενής σκέψης German Marshall Fund.
Πρόσθεσε πως το ΝΑΤΟ ανησυχεί πολύ σχετικά με την απειλή για την Υπερδνειστερία. "Υπάρχει απολύτως επαρκής (ρωσική) δύναμη έτοιμη στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας για να τρέξει στην Υπερδνειστερία, αν ληφθεί απόφαση να γίνει κάτι τέτοιο, και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό", εξήγησε.
"Η Ρωσία ενεργεί πολύ περισσότερο σαν αντίπαλος παρά σαν εταίρος", πρόσθεσε ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ.http://www.newsit.gr/
"Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας συμμορφώνεται με όλες τις διεθνείς συμφωνίες που περιορίζουν τον αριθμό των στρατευμάτων στις περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία", δήλωσε ο Αντόνοφ όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίταρ-Τας.