6 Μαρ 2014

Απολύονται εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες το Μάρτιο με ρύθμιση – «λαιμητόμο»

sholikoifilakesΗ δικομματική κυβέρνηση που προσποιείται ότι διαπραγματεύεται με την τρόικα, κάνει τα πάντα για να τηρήσει κατά γράμμα τις μνημονιακές δεσμεύσεις της, ακόμα κι όταν αυτές στέλνουν στον Καιάδα της ανεργίας ...
χιλιάδες υπαλλήλους. Τελευταία απόδειξη, η τροπολογία που έφερε αιφνιδιαστικά, για να βγάλει από τη μέση το εμπόδιο της απαγόρευσης απολύσεων και υπηρεσιακών μεταβολών στο δημόσιο εν μέσω προεκλογικής περιόδου.
Με την επίμαχη τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης η κυβέρνηση ανοίγει τον δρόμο για την απόλυση όσων δημοσίων υπαλλήλων έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και δεν έχουν λάβει εισιτήριο μετακίνησης σε άλλους φορείς, ανεξαρτήτως των απαγορεύσεων λόγω των εκλογών. Με την τροπολογία αίρονται οι περιορισμοί που δεν επιτρέπουν απολύσεις στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και μέχρι την ανάληψη καθηκόντων από τις νέες Αρχές.
Ποιοι μπαίνουν στο «στόχαστρο»
Με την ρύθμισή αυτή στοχοποιούνται κυρίως σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί και μέρος των δημοτικών αστυνομικών (το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας) για τους οποίους η οκτάμηνη διαθεσιμότητα λήγει στις 22 Μαρτίου και συνεπώς η κυβέρνηση στέλνει στην ανεργία όσους δεν μετακινήθηκαν.
Επίσης, με την μετάθεση του χρονικού ορίου ισχύος της απαγόρευσης -λόγω εκλογών- αλλαγής υπηρεσιακής κατάστασης των δημοτικών υπαλλήλων, από τις 18 Απριλίου και όχι τις 18 Μαρτίου, η κυβέρνηση επιδιώκει …να προλάβει το πρόγραμμα διαθεσιμότητας στους ΟΤΑ, για το οποίο έχει δεσμευτεί στην τρόικα. Σ’ αυτό στοχεύει να εντάξει 4.000 εργαζόμενους δήμων και περιφερειών.
Για να καταδειχθεί η βιασύνη της κυβέρνησης προκειμένου να προχωρήσουν οι εκκαθαρίσεις δημοσίων υπαλλήλων, αρκεί να αναφερθεί ότι η προαναφερθείσα ρύθμιση αναρτήθηκε για διαβούλευση στο opengov.gr από την περασμένη Παρασκευή (πριν το Σαββατοκύριακο της αποκριάς δηλαδή) έως χθες!
Αντιδράσεις
Μπροστά στην κυβερνητική αναλγησία ΟΛΜΕ και ΠΟΕ - ΟΤΑ διοργανώνουν από κοινού πανελλαδικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 6 Μαρτίου (12.30 μ.μ.) στην Πλατεία Κλαυθμώνος..
http://www.nez.gr/archives/33266