4 Μαρ 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΚΑΙ ΤΙΣ “ΙΠΤΑΜΕΝΕΣ” ΣΚΟΤΩΜΕΝΕΣ ΚΟΤΕΣ . ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΘΕΑΜΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ Ο “ΓΑΛΑΖΙΟΣ” ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ



kotes2-tirnavosΣύμφωνα με ενημέρωση που έχουμε από τον Τύρναβο σε μια είδηση του ΜΑΚΕΛΕΙΟ που ήδη έχει κάνει το γύρο της Ευρώπης, υπάρχει παρέμβαση της ΕΛΑΣ για το..

άρμα της ντροπής, μέλη του οποίου εικονίζονται στο αποκλειστικό βίντεο του makeleio.gr να εκσφενδονίζουν κότες στον αέρα. Υπάρχουν εξελίξεις για το θέμα το οποίο δυστυχώς πήρε αργά χαμπάρι και το διαδίκτυο και ο κοιμισμένος γαλάζιος περιφερειάρχης Αγοραστός που όταν οι κότες έφευγαν στον αέρα αυτός μάλλον κοιμόταν:
Για κακοποίηση ζώων κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού εγκαλεί το δήμο Τυρνάβου το φιλοζωικό σωματείο οι «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας», το οποίο επιφυλάσσεται να ενημερώσει και τις αρμόδιες αρχές για το θέμα, επικαλούμενο την σχετική νομοθεσία.
Συγκεκριμένα το σωματείο με σχετική επιστολή τους προς το δήμαρχο Τυρνάβου, Νικόλαο Μαλάκο, αναφέρεται σε περιστατικό, που συνέβη την Κυριακή στην καρναβαλική παρέλαση σύμφωνα με το οποίο σε ένα από τα άρματα, το οποίο είχε τον τίτλο «φορολογημένα κοτέτσια» υπήρχε και μία κλούβα μέσα στην οποία ήταν μερικές κότες. Κατά την εξέλιξη της παρέλασης όμως οι καρναβαλιστές του άρματος έβγαλαν τις κότες από το κλουβί και τις πέταξαν στον κόσμο με αποτέλεσμα μέσα στην κοσμοπλημμύρα τα ζώα να τσαλαπατηθούν και να βρουν φριχτό θάνατο.
Οι «Αδέσποτοι Εθελοντές» επικαλούμενοι και τις διατάξεις του ν. 4039/ 2012 αρ. 12 περί «απαγόρευσης χρησιμοποίησης κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες» (παραβίαση της παρ. 2 του άρθρου εγείρει πρόστιμο έως και 20.000 ευρώ για κάθε χρησιμοποιούμενο ζώο) καθώς και τις αντίστοιχες σχετικές με κακοποίηση του ίδιου νόμου (αρ. 16, παραβίαση των παρ. α’ και β΄ εγείρει πρόστιμο έως 30.000 ευρώ ομοίως για κάθε χρησιμοποιούμενο ζώο), αλλά και την νομική ιδιότητα του ιδίου του δημάρχου, ζητούν επίσημη απάντηση για το συμβάν από τον Δήμο.
Υπογραμμίζουν δε, ότι πρόκειται για σαφή παραβίαση του νόμου και κάνουν γνωστή την πρόθεσή τους να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές, αναμένοντας να λάβουν άμεση και έγγραφη απάντηση στα ερωτήματα που θέτουν.
Πάντως, το καρναβάλι του Τυρνάβου υπήρξε επεισοδιακό φέτος, καθώς σημειώθηκε και πτώση καρναβαλιστή από άρμα, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά.
Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ είναι παρόν σε όλα τα αποκαλυπτικά ρεπορταζ.
 ΞΥΠΝΗΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ
Εκ των υστέρων και με δύο μέρες καθυστέρηση λάβαμε και την απάντηση του Δήμου Τυρνάβου για τα αίσχη:
“Ο Δήμος Τυρνάβου ύστερα από το αποτρόπαιο, βδελυρό και βάναυσο θέαμα κακομεταχείρισης ζώων κατά τη διάρκεια της παρέλασης των αρμάτων καταδικάζει μετά βδελυγμίας αυτές τις συμπεριφορές που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με τον Τυρναβίτικο πολιτισμό και την κουλτούρα των Δημοτών μας.
Σε καμία περίπτωση τόσο οι διοργανωτές του Δήμου όσο και οι εμπλεκόμενοι φορείς δεν ενημερώθηκαν για την χρησιμοποίηση ζώων από τη συγκεκριμένη ομάδα καρναβαλιστών και ουδεμία σχέση έχει με τους δράστες του στυγερού αυτού εγκλήματος.
Ακόμη και κατά τον τελευταίο έλεγχο των αρμάτων πριν την έναρξη της παρέλασης δεν διαπιστώθηκε η χρησιμοποίηση ζώων για ψυχαγωγία και ούτε διατυπώθηκε αίτημα (γραπτό ή προφορικό) για χρησιμοποίηση τους,  το οποίο σαφώς θα ήταν απορριπτέο.
Για τους λόγους αυτούς λοιπόν και επειδή ο Δήμος μας έχει αποδείξει τα φιλοζωικά του αισθήματα θα συνδράμουμε με κάθε πρόσφερο μέσω στην διερεύνηση της εν λόγο υποθέσεως, με σκοπό να βρεθούν οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν από την Δικαιοσύνη.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΛ. ΜΑΛΑΚΟΣ
@@@ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Είναι αργά για δάκρυα Δήμαρχε…


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΣΑΛΟΣ