23 Μαρ 2014

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και τα “μάρμαρα”: Παραφροσύνη ή δημόσιος κίνδυνος;

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών για λογαριασμό της κυβέρνησης, έκανε μία “αποκάλυψη” η οποία θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρά κάθε Αθηναίο. Σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα, ο ..Σπηλιωτόπουλος έχει μιλήσει με τον “Μπόρις” για το θέμα των “μαρμάρων”. Όπως είχε μιλήσει και με τον Τζουλιάνι για το θέμα της εγκληματικότητας και κατέληξε ότι πρέπει να βάλει λάμπες τύπου Πορτοσάλτε σε όλη την Αθήνα.





Εδώ όμως το θέμα δεν είναι καθόλου αστείο.Και δεν εννοούμε τον ορισμό “μάρμαρα”, που δείχνει… την πολιτιστική ανυπαρξία του ανδρός ή του δημοσιογράφου που έκανε το ρεπορτάζ. Εάν επρόκειτο για “μάρμαρα”, ας πηγαιναν μία βόλτα στην Καλογρέζα ή στα Τίρανα να φώνιζαν τόνους από τις μαρμαροκολώνες του Χότζα. Όταν μιλάμε όμως για τα ΓΛΥΠΤΑ του Παρθενώνα, θα έπρεπε να καταννοούμε ότι δεν πρόκειται για κομμάτια μάρμαρο, αλλά για εμπνευσμένα δημιουργήματα με υπεράνθρωπη πνοή, υπερχρονικής αξίας.

Το επικίνδυνο του θέματος κρύβεται αλλού.

Ο “Μπόρις” στον οποίον αναφέρεται το δημοσίευμα, δεν είναι άλλος από τον παρανοϊκό δήμαρχο του Λονδίνου, τον Μπόρις Τζόνσον. Ο οποίος πριν λίγες ημέρες πρωταγωνίσθησε στην άθλια επίθεση κατά των μεγάλων Αμερικανων ηθοποιών που τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών και της επανένωσης τους με τον Παρθενώνα. Σε ένα παραλήρημα τότε ο Μπόρις Τζόνσον επετέθη κατά των καλλιτεχνών, με το επιχείρημα ότι ο …Χίτλερ ήθελε να ληστέψει το Βρετανικό μουσείο! Ότι πιο γελοίο και άθλιο έχει ακουστεί για το θέμα της επιστροφής δηλαδή.

Εδώ λοιπόν το ερώτημα είναι ένα: Πότε ακριβώς μίλησε ο κύριος Σπηλιωτόπουλος με τον Μπόρις για τα γλυπτά; Εαν η ομιλία τους είχε γίνει πριν αυτή την επίδειξη μίσους και παραφροσύνης, τότε ο κύριος Σπηλιωτόπουλος καλά θα κάνει να παραμείνει στον σχεδιασμό του για την τοποθέτηση πορτατίφ στον Άγιο Παντελεήμονα. Διότι αυτή η εξέλιξη, μόνον ως δείγμα αποτελεσματικότητας δεν μπορεί να εκληφθεί.

Εάν δε, η επαφή του με τον “Μπόρις” έγινε μετά τις αναίσχυντες δηλώσεις, είναι σα να συζητά Αρμένια μάνα με τον Τοπάλ Οσμάν για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, ο ισχυρισμός που δημοσιεύεται στην εφημερίδα, εάν δεν διαψευσθεί, καθιστά τον κύριο Σπηλιωτόπουλο είτε θιασώτη της παραφροσύνης είτε συνεργό εγκληματικών παραλληλισμών που μόνον προσβολή αποτελούν για την Αθήνα και την Ελλάδα.
 http://exofitsio.blogspot.gr/2014/03/blog-post_5120.html#more