21 Μαρ 2014

Το Μπουμπουκόπαιδο.

Adonis-PEDY

Άρρωστοι ανά την Ελλάδα τρεχάτε, για δύο με τρεις εβδομάδες ακόμα (αν βρείτε το γιατρό που θέλετε) θα σας δέχονται χωρίς ραντεβού στα ΠΕΔΥα του Άδωνη.

Καλού κακού, και άρρωστοι να μην είστε, ευκαιρία είναι να…πάτε. Όλα θα πάνε καλά γιατί ένας Άδωνις, δεν μπορεί να κάνει λάθος, είναι πάντα αγκαλιά με την επιτυχία!

 by outelogos

Είπα να πάτε αλλά μη βιάζεστε, μέχρι να ταχτοποιήσουν τους χώρους, μέχρι να δουν τι τους λείπει κλπ, ε, θα περάσουν 4 με 5 ημέρες ακόμα -λέμε τώρα-. Το πότε θα λειτουργήσουν σωστά λόγω έλλειψης γιατρών, είναι άγνωστο.

Θα αρχίσει η διαδικασία του παζαρέματος για το τι θα παίρνουν οι γιατροί, και φυσικά, κάθε πότε θα βλέπουν το χρήμα, αν και αυτό είναι πάντα σχετικό.

Λένε ότι το Ιατρικό προσωπικό θα έχει δύο βάρδιες, η πρώτη από 08.00-16.00 και η δεύτερη από 11.00-19.00.

Σήμερα το πρωί ο κος Μπέζας μας είπε ότι, «ναι μεν είναι λιγότεροι οι γιατροί αλλά θα δουλεύουν 8 ώρες και είναι σα να τους διπλασιάζουμε». Πρώτα δούλευαν από 3 έως 5 ώρες. Μου αρέσει αυτό το σκεπτικό, αν το καλοσκεφτείς, δε χρειάζεται να πάρουν και πολλούς ακόμα, δουλεύτε ρε!

Το θέμα της ενημέρωσης των ασθενών για το ποιοι συμβεβλημένοι εξωτερικοί γιατροί έχουν κενά για ραντεβού ή οικονομικό περιθώριο για συνταγογράφηση, θέλει τέτοια οργάνωση από τη πλευρά του κράτους και των γιατρών, που το βλέπω να έχει πολλές δυσκολίες. Μια και ένας βασικός τρόπος ενημέρωσης θα γίνεται ηλεκτρονικά, ευκαιρία είναι με το δωρεάν WiFi του Αντωνάκη να μοιράσουν σε πολύ χαμηλή τιμή Ipad στις γιαγιάδες και τους παππούδες, ώστε να μπορούν να σερφάρουν.

Στην Αμερική που θεωρητικά λειτουργούν καλύτερα οι έλεγχοι, συνταγογραφούν περίπου το 85% με γενόσημα και το 40% είναι από την Ινδία. Μετά από αυτά που βρήκαν όμως σε δείγματα γενόσημων φαρμάκων από κάποιες εταιρίες εκεί, απαγόρευσαν τις εισαγωγές.

Υπάρχουν κάποιες φωνές από την Αμερική που λένε «Έχουμε χάσει τον έλεγχο στο τι καταπίνουν οι ασθενείς», εδώ ένα δείγμα για αυτό που σας λέω. Να πούμε ότι παίζουν παιχνίδια και εκεί οι γιατροί; άντε να το πούμε, η κακή ποιότητα των φαρμάκων παραμένει.

Εδώ που θέλουν να μας χαπακώσουν ασύστολα με τα γενόσημα, λέτε να τους νοιάζει τι θα καταπιούμε; Λέτε οι έλεγχοι να είναι καλοί;

Συμφωνώ με το να έχουν πρόσβαση οι ανασφάλιστοι αν και από τους ξεζουμημένους τα παίρνουν πάλι. Συμφωνώ να είναι μέχρι το απόγευμα  τα πολύ-ιατρεία γιατί θα εξυπηρετηθεί αρκετός κόσμος. Το θέμα είναι αν οι υπηρεσίες και η περίθαλψη θα γίνουν καλύτερες. Θα ακούσουμε περί επιτυχίας των αλλαγών από τον Μπουμπούκο και τους υπόλοιπους, αλλά, καλύτερος κριτής θα είναι οι ασθενείς. Μέχρι σήμερα πάντως μας έχουν μάθει να μη περιμένουμε πολλά.

Καλό και νόστιμο το τυράκι -βλέπε υποτιθέμενες παροχές- αλλά αν είναι ποιοτικά κατώτερο -βλέπε γενόσημα-, τι να το κάνω; Όπου φτωχός κι η μοίρα του λένε και δυστυχώς οι φτωχοί, γίνονται περισσότεροι.