20 Μαρ 2014

Nίκος Χριστοδουλόπουλος: «το κοινωνικό μέρισμα δε σώζει το διαμέρισμα»

Με αφορμή τη διανομή του «κοινωνικού μερίσματος» που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, ο Γραμματέας Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας και Γενικός Διευθυντής της Νέας ΜΕΡΑς Αντιστράτηγος εα Νίκος Χριστοδουλόπουλος  έκανε την ακόλουθη δήλωση:..
«Ο πρωθυπουργός της τρόικας βγήκε πανηγυρικά στα τηλεοπτικά μέσα και μοίρασε το υποτιθέμενο πλεόνασμα, σύμφωνα με τις οδηγίες των εντολέων των Βρυξελλών.
Μεταξύ των ομάδων στις οποίες διένειμε εφάπαξ οικονομική ενίσχυση περιλαμβάνονται... οι στρατιωτικοί και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας – Λιμενικού Σώματος και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Από την εξέταση του θέματος διαπιστώνεται ότι το βοήθημα που πρόκειται να διανεμηθεί αφορά σε χαμηλόβαθμους υπαξιωματικούς όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και μάλιστα σε όσους έχουν υπηρεσία μέχρι 3 ή 4 έτη.
Όλοι οι υπόλοιποι εξαιρούνται με βάση το πλαφόν των 1500 € μικτών αποδοχών που καθόρισε η κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία δεν διστάζει να εμπορευτεί χυδαία την ελπίδα που αναζητούν οι Αξιωματικοί, οι Απόστρατοι και οι οικογένειές τους από τις αιματηρές περικοπές που υπέστησαν στα χρόνια των Μνημονίων.
Τα φθηνά τερτίπια με το «κοινωνικό μέρισμα» δεν μπορεί να διασώσει ούτε το «διαμέρισμα» του κ. Σαμαρά στη γαλαζοπράσινη πολυκατοικία της συγκυβέρνησής του.»