21 Μαρ 2014

Standard & Poor’s: Αμετάβλητη η αξιολόγηση της Ελλάδας στο B-/B



standard-poors-ellada-axiologisi-570Ο Standard and Poor's διατήρησε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στη βαθμίδα «Β-/Β», κρατώντας παράλληλα το outlook σταθερό, σε μια κίνηση που αναμενόταν από τη αρχή της εβδομάδας.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη απο το υπουργείο Οικονομικών το οποίο πλέον περιμένει τη νέα αξιολόγηση από τον οίκο Moody's στις 4 Απριλίου. Εκεί εκτιμάται ότι η ελληνική οικονομία θα αναβαθμιστεί, κάτι που θα αποτελέσει το έναυσμα για την επιστροφή της χώρας στις αγοράς.
Σε σχετική ανάλυση του, ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει πως η ελληνική οικονομία εξισορροπείται σταδιακά, γεγονός που καταδεικνύεται από τη βελτίωση των εξαγωγών υπηρεσιών και την αξιοσημείωτη δημοσιονομική εξυγίανση. «Κατά την εκτίμησή μας, τα βήματα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της πολιτικής (της) έχουν ενισχύσει την εξωτερική (εξαγωγές) και τη δημοσιονομική απόδοση» επισημαίνει ο οίκος με ανακοίνωσή του. «Ειδικότερα, η κυβέρνηση πραγματοποίησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και την είσπραξη των δημοσίων εσόδων και σχεδιάζει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο εμπόριο».
Σε ό,τι αφορά το σταθερό outlook, αποδίδει τη διατήρησή του στη δέσμευση της κυβέρνησης στη δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή παρά τις οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις.
http://www.koolnews.gr