20 Μαρ 2014

To INKA Νομού Ηλείας παραβρέθηκε στην εκδήλωση με θέμα: Καταναλωτές στη Ψηφιακή Εποχή,

Το ΙΝΚΑ Νομού Ηλείας  κατόπιν προσκλήσεως από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή  παραβρέθηκε στην  εκδήλωση με θέμα: Καταναλωτές στη Ψηφιακή Εποχή, που   έλαβε χώρα στο πλαίσιο των δράσεων της Ελληνικής Προεδρίας, στο.. Ζάππειο,  στις 17 Μαρτίου 2014.
Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέπτυξε  τα  ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου από τη σκοπιά της αγοράς και των καταναλωτών, καθώς επίσης και στους τρόπους με τους οποίους η ψηφιακή ατζέντα μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης, μέσω των ευκαιριών που αναδύονται για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.
Tα θέματα της ημερήσιας διάταξης κάλυπταν  τρεις θεματικές ενότητες, ως εξής:
 
·         Ο κρίσιμος ρόλος του καταναλωτή στη ψηφιακή εποχή
·         Υπηρεσίες παροχής ιντερνέτ στην ενιαία ψηφιακή αγορά
·         Οδηγία για τα δικαιώματα του καταναλωτή (2011/83/ΕΕ) – ηλεκτρονικές συναλλαγές: όσα χρειάζεται να γνωρίζουν οι καταναλωτές.
 
Στους προσκεκλημένους και ομιλητές της εκδήλωσης περιλαμβάνονταν  εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενικές Διευθύνσεις Υγείας & Καταναλωτών, Δικαιοσύνης και Επικοινωνιακών Δικτύων, Περιεχομένου και Τεχνολογιών), εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών και εθνικών ενώσεων καταναλωτών, ανεξάρτητων διοικητικών αρχών, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της αγοράς και του ακαδημαϊκού χώρου.
Το ΙΝΚΑ Νομού Ηλείας στην συγκεκριμένη εκδήλωση  εκπροσωπήθηκε από τον   κ. Φώτη Αλεξόπουλο (Πρ. Αναπληρωτή Βουλευτή Νομού Ηλείας ) .