8 Απρ 2014

Το παρασκήνιο της απόσυρσης Κρανιδιώτη από την ευρωλίστα

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ υπεκυψε ξανα...
Το σκεπτικό και το τηλεφώνημα από το Μαξίμου

Tο τηλεφώνημα από το Μαξίμου που ήθελε να αποφύγει ο Φαήλος Κρανιδιώτης έγινε χθες το πρωί, λίγο μετά τις 10. Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης μετέφερε στον -κατά δήλωσή του- εθνικιστή δικηγόρο ότι δε ..θα συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά συνοδευόταν, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», και από τη σύσταση να αποφεύγει έως τις ευρωεκλογές τα τηλεοπτικά παράθυρα και...
γενικότερα τις δημόσιες παρεμβάσεις- τουλάχιστον την υπερέκθεσή του. Κυρίως επειδή η προβολή του συνδέεται άμεσα με την κομματική ιδιότητά του (μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ) και την πολυδιαφημισμένη από τον ίδιο προσωπική σχέση του με τον πρωθυπουργό.

Η απόσυρση Κρανιδιώτη από τη γαλάζια ευρωλίστα είναι μία από τις παρενέργειες της υπόθεσης Μπαλτάκου.

Υψηλόβαθμες κομματικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι η απόφαση γι την έξοδο Κρανιδιώτη είχε ληφθεί από τον Αντώνη Σαμαρά από την περασμένη Πέμπτη. Εντάσσεται δε στις κινήσεις για την εκτόνωση της κρίσης που προκάλεσε ο εναγκαλισμός του πρώην γενικού γραμματέα της Κυβέρνησης με τους χρυσαυγίτες.

Η έξοδος Κρανιδιώτη, σημειώνει η εφημερίδα, εκτιμάται ότι ενισχύει τη συνεκτικότητα του κυβερνητικού συνασπισμού ενώ στελέχη του πρωθυπουργικού επιτελείου αναφέρουν πως η απόσυρσή του ήταν μονόδρομος από τη στιγμή που ο δικηγόρος ταυτιζόταν με τη γραμμή Μπαλτάκου υπέρ των ανοικτών διαύλων με τη Χρυσή Αυγή. Το μήνυμα είναι πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ο κ. Κρανιδιώτης σε «βαρίδι» για τη ΝΔ καθώς θα αποτελούσε σταθερό στόχο, όσων καταγγέλλουν «ακροδεξιούς θυλάκους» στο κόμμα.

Από newsbeast