28 Αυγ 2014

Απύθμενη υποκρισία Ολάντ: "Δεν συμμαχούμε με τον Άσαντ γιατί είναι ο στόχος των τζιχαντιστών"!

Ως απύθμενη υποκρισία μπορεί μόνο να χαρακτηριστεί η δήλωση Ολάντ ότι δεν θα χτυπήσει τους τζιχαντιστές γιατί αυτοί θέλουν να ρίξουν τον Άσσαντ!..
 
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα πως οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης που πολεμούν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ θα πρέπει να έχουν την υποστήριξη της Δύσης, προσθέτοντας πως ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ δεν θα μπορούσε να είναι ένας σύμμαχος εναντίον των τζιχαντιστών.
 
Σε κείμενο της ομιλίας του Ολάντ στην ετήσια σύνοδο των πρεσβευτών της Γαλλίας, το οποίο δόθηκε εκ των προτέρων στη δημοσιότητα, τονίζεται πως «μια μεγάλη συμμαχία είναι απαραίτητη, αλλά ας το ξεκαθαρίσουμε: ο Μπασάρ αλ-Άσαντ δεν μπορεί να είναι ένας εταίρος του αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, είναι ο αντικειμενικός σύμμαχος των τζιχαντιστών». 
 
Ο Ολάντ δήλωσε επίσης πως η Γαλλία θα αυξήσει την υποστήριξή της προς ιρακινές οργανώσεις και επανέλαβε εκκλήσεις για μια διεθνή διάσκεψη για το συντονισμό της διεθνούς δράσης εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr