28 Σεπ 2014

Κουκοδήμος: Γιατί παραιτήθηκα από την κυβέρνηση...



Για όλους και για όλα μίλησε στην πρώτη του συνέντευξη μετά την παραίτησή του από την κυβέρνηση ο Κώστας Κουκοδήμος.

Ο τέως υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων υπέβαλλε ...
την 1η Σεπτεμβρίου την παραίτησή του πυροδοτώντας, όπως ήταν φυσικό, συζητήσεις για τα βαθύτερα αίτια της εθελούσιας αποχώρησής του από το κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο μετρούσε μόλις δυο μήνες.

Ο Κώστας Κουκοδήμος σε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επτά» μιλά για το παρασκήνιο και τους λόγους που τον ώθησαν στην παραίτηση, τις σχέσεις του με τον Ανδρέα Λοβέρδο, «βαθμολογεί» την κυβέρνηση, ενώ μιλά και για τα σενάρια συνεργασίας του με τον Ιβάν Σαββίδη.

Ζήσατε την κυβέρνηση «από μέσα», το διάστημα που ήσασταν υφυπουργός Παιδείας. Αν σας ζητούσα να βαθμολογήσετε τη συνεργασία μεταξύ των μελών της, τι βαθμό θα βάζατε με άριστα το 10;

Κ. Κ.: Η κυβέρνηση είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Την υπηρετούν άνθρωποι με κοινό στόχο όμως πολλές φορές μπορεί ο βηματισμός τους να μην είναι απόλυτα συγχρονισμένος. Το θεωρώ απολύτως υγιές.

Η κυβέρνηση αυτή δεν φοβάται ούτε να παραδεχθεί «λάθη» όπως στην περίπτωση του ΕΝΦΙΑ ούτε «δυσλειτουργίες» που τυχόν προκύπτουν. Το πρόβλημα σ’αυτή τη χώρα είναι πως όλοι θέλουν να εμφανίζονται «αλάνθαστοι» και προσπαθούν να μας πείσουν ότι με ένα «μαγικό ραβδί» θα λύσουν τα προβλήματα. Δεν είναι έτσι. Εμείς δεν λειτουργούμε έτσι. Ναι έγιναν σφάλµατα. Όχι τώρα, εδώ και δεκαετίες. Αλλά κάποιοι παίρνουν την ευθύνη και σηκώνουν το βάρος να τα διορθώσουν. Αν θα βαθμολογούσα τη συνεργασία λοιπόν των μελών της με άριστα το 10, θα έβαζα 6.

Η συνεργασία σας με τον Ανδρέα Λοβέρδο, πώς ήταν;

Κ. Κ.: Μέχρι τις 27 Αυγούστου οι σχέσεις μας ήταν άριστες. Μετά απλώς σταμάτησε να υφίσταται η συνεργασία. Θα σας παραπέμψω στο ΦΕΚ της 28ης Αυγούστου 2014 για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.


Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη, ΕΔΩ...


πηγη real.gr