23 Σεπ 2014

Η ΜΕΡΚΕΛ ΒΑΖΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΟ… ΒΡΑΚΙ ΤΗΣ!


Η Καγκελάριος Μέρκελ έδειξε για άλλη μια φορά σήμερα ποιος κάνει κουμάντο στην ευρωζώνη…
Κατά τη συνάντησή της  στο Βερολίνο με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, Μάνουελ Βαλς, έδειξε
ξεκάθαρα τις προθέσεις της, εν όψει και της αυριανής συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Η Καγκελάριος Μέρκελ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στη Γαλλία, η οποία θεωρείται ως ο «μεγάλος ασθενής» της ευρωζώνης, ότι πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να μείνει προσηλωμένη στην πολιτική της λιτότητας.
Μπορεί η Γαλλία να αντιδρά στις πιέσεις του Βερολίνου και της Κομισιόν, ωστόσο η Μέρκελ κατέστησε σαφές ότι η χαλαρότητα δεν θα γίνει ανεκτή, όπως έχει ήδη διαμηνύσει και ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε.
Το μήνυμα… ελήφθη και από την Αθήνα, εν όψει του αυριανού ραντεβού Μέρκελ – Σαμαρά.
Προσδοκία της ελληνικής κυβέρνησης είναι να πάρει το «πράσινο φως» από την Μέρκελ για «χαλάρωση» των μέτρων, προκειμένου να κερδηθεί χρόνος εν όψει της συζήτησης για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, αλλά και για να αντιμετωπιστεί το δημοσκοπικό προβάδισμα του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο, το Βερολίνο έσπευσε εξαρχής να υποβαθμίσει τη συνάντηση των δύο ηγετών, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για μια επαφή ρουτίνας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφαν Σάιμπερτ επανέλαβε σήμερα ότι οι όποιες αποφάσεις για την Ελλάδα, θα ληφθούν μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος και φυσικά όχι κατά την αυριανή συνάντηση.
Η ελληνική κυβέρνηση μετά την…ψυχρολουσία, κατέβασε τον πήχη των προσδοκιών, με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη να δηλώνει σήμερα ότι  γίνεται στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιούνται τακτικά μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτικών ηγετών.
Η Σ. Βούλτεψη σημείωσε ότι οι συζητήσεις αυτές μεταξύ “φίλων και εταίρων” είναι πάντα ιδιαίτερα χρήσιμες και εποικοδομητικές για την κοινή ευρωπαϊκή πορεία και τη συνεργασία μεταξύ των κρατών- μελών της Ε.Ε.
«Επομένως κάθε άλλη ερμηνεία και κάθε άλλη εικασία και κριτική που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, απέχουν από το νόημα της συνάντησης αυτής».http://www.bankwars.gr