18 Νοε 2014

Οι γνωστοί, ανέξοδοι, λεονταρισμοί Βενιζέλου έξω από το Μαξίμου

Σε μονότονη επανάληψη, ανέξοδων λεονταρισμών με στόχο (υποτίθεται) την Τρόικα προχώρησε και σήμερα ο Βενιζέλος μετά την συνάντηση με τον Σαμαρά στο Μαξίμου.

Παραδέχτηκε ότι «διαπραγμάτευση με την Τρόικα είναι πολύπλοκη και σύνθετη», καθώς, όπως είπε, «διαμορφώνουμε τη νέα σελίδα», διαμήνυσε, ωστόσο, με το βλέμμα στις συνεχιζόμενες πιέσεις των δανειστών, «μοχλός» των οποίων είναι η επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ότι «δεν θα υποχωρήσουμε σε τίποτα».
Όπως ξεκαθάρισε, «εμείς (σ.σ. η κυβέρνηση) πρέπει να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής». «Οι εταίροι μας» παραδέχτηκε, «είναι δύσπιστοι, παρότι δέχονται τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας, λόγω του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος».
Σε αυτό το σημείο έστρεψε τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, «φωτογραφίζοντας» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν είπε πως «η εσωτερική κατάσταση είναι στείρα, αντιπαραγωγική και δυσκολεύει τη διαπραγμάτευση».
«Οι εταίροι επιθυμούν η ευρωζώνη να μην ξανακυλήσει σε κρίση και το ΔΝΤ να επεκτείνει το ρόλο του στην ευρωζώνη» εξήγησε, για να υπογραμμίσει ότι «το παιχνίδι είναι πολύ σκληρό, δύσκολο και πολύ συγκεκριμένο. Πρέπει να διαμορφώσουμε στο εσωτερικό συνθήκες αρραγούς μετώπου -η αντιπολίτευση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, στο επίπεδο ωριμότητας και υπευθυνότητας».
«Δεν είναι μια συνηθισμένη διαδικασία» εξήγησε, καθώς «τώρα είναι η τελική φάση. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε τίποτα».
Σε ερώτηση για τον αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο θέμα, στο οποίο «κολλάει» η διαπραγμάτευση, ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Θέλουμε να υπάρχει μια ενιαία αντιμετώπιση. Δεν θα ζητήσουμε ξανά θυσίες από τον πολίτη, λέμε όχι σε άλλα μέτρα λιτότητας».
Ερωτηθείς αναφορικά με τις προβλέψεις της Τρόικας για το δημοσιονομικό κενό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι η τριμερής «έχει αποτύχει ιστορικά στις προβλέψεις της για το δημοσιονομικό κενό, το πρωτογενές πλεόνασμα και τους ρυθμούς ανάπτυξης».
Ακόμη, υπογράμμισε ότι όλοι οι δείκτες της οικονομίας κινούνται θετικά και αυτό θα αρχίσει σταδιακά να φαίνεται και στην ελληνική κοινωνία.
λυκαβητος