27 Φεβ 2015

Τουρκία: Καρνάβαλο έκαναν πλέον τα προεκλογικά τους…

Λίγος καιρός έχει περάσει από τότε που ο εκλεγμένος σουλτάνος της Τουρκίας παρουσίασε στον κόσμο ολόκληρο τους 16 φρουρούς του με τις στολές των 16 «τουρκικών αυτοκρατοριών». Τότε πολλοί γέλασαν, κι εμείς μαζί τους, δεν το κρύβουμε.

Οι οπαδοί και τα στελέχη του κόμματος του σουλτάνου όμως όχι. Ίσα-ίσα, η παρουσίαση του «ενδόξου» τουρκικού παρελθόντος προκάλεσε μια νέο-οθωμανική παράκρουση στη γείτονα χώρα, που πλέονξεπερνά τα όρια της γελοιότητας.
Τώρα, καθώς οι βουλευτικές εκλογές πλησιάζουν, πολλοί υποψήφιοι του κυβερνώντος ΑΚΡ αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν την επιστροφή στο παρελθόν ενδεδυμένοι, ακόμα-ακόμα, ως Οθωμανοί σουλτάνοι, βεζίρηδες, πρίγκιπες, στρατηγοί, ή χανούμισσες!
Έτσι, ο υποψήφιος βουλευτής του ΑΚΡ στο Ικόνιο, Οσμάν Γιαβούζ, στην προεκλογική του αφίσα εμφανίζεται ντυμένος ως Σελτζούκος πολεμιστής. Ο υποψήφιος Ερσίν Καραμπαμπά, αντίθετα, ανήλθε, αμέσως, στα ανώτατα κλιμάκια, ενδεδυμένος ως σουλτάνος Σουλεϊμάν!
Ο Τζιχανγκίρ Ταχίρ, υποψήφιος στην Άγκυρα, τους ξεπέρασε όμως σε γελοιότητα, καθώς πέραν της οθωμανικής στολής, μέσω Photoshop, πρόσθεσε στον εαυτό και οθωμανικό μουστάκι, ενώ σε άλλη αφίσα εμφανίζεται ανάμεσα στον πρόεδρο Ερντογάν και τη σύζυγό του. Στο ίδιο μήκος κύματος και ηΝελάν Ακτάς, εμφανίζεται ως χανούμισσα στην προεκλογική της αφίσα.
Η πολιτική γελοιότητα στο απόγειό της! Απολαύστε τις φωτογραφίες τους, που δημοσιεύει η εφημερίδα Χουριέτ: http://www.hurriyetdailynews.com/ottomans-enter-turkish-elections-race-stoking-social-media.aspx?pageID=238&nID=78900&NewsCatID=341
http://www.defence-point.gr/news/?p=123741