31 Μαρ 2015

Φιάσκο η μετακόμιση των πρώην πρωθυπουργών από τη Βουλήπως

πως την βλεπετε?
Μπορεί η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, να ζήτησε από τους πρώην πρωθυπουργούς Κωνσταντίνο ΜητσοτάκηΓιώργο Παπανδρέου καιΚώστα Σημίτη να επιστρέψουν τα γραφεία τους με την προϋπόθεση πως εκείνη θα έβρισκε κάποια άλλα, σε διαφορετικό κτίριο,
προκειμένου να μετεγκατασταθούν, αλλά κάτι τέτοιο ούτε έχει συμβεί μέχρι στιγμής ούτε προβλέπεται σύντομα, εκτός κι αν αλλάξει κάτι δραστικά. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με το SECRET, ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, οι αρμόδιες υπηρεσίες που αναζητούν νέο γραφείο κατ’ αρχάς για τον Γιώργο Παπανδρέου -ο οποίος δέχτηκε να μετακομίσει- και δευτερευόντως για τους κ.κ. Μητσοτάκη και Σημίτη, οι οποίοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα δικά τους, δεν έχουν καταφέρει να βρουν κάποιο χώρο.
Ολα τα κτίρια που ανήκουν στη Βουλή ή τα έχει νοικιάσει και βρίσκονται γύρω από το Μέγαρο της Πλατείας Συντάγματος είναι γεμάτα, αφού τα γραφεία έχουν καταληφθεί. Μάλιστα, ειδικά για τον κ. Παπανδρέουεξετάστηκε η πιθανότητα να ξαναπάει στο ένα γραφείο που διέθετε σε κτίριο της οδού Σέκερη, αλλά διαπιστώθηκε ότι αυτό έχει ήδη παραχωρηθεί στον Βύρωνα Πολύδωρα.
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ή ότι πρέπει να νοικιαστούν καινούργια γραφεία σε κάποιο γειτονικό κτίριο ή ότι πρέπει να επιβληθεί έξωση σε ορισμένους πρώην προέδρους Βουλής ή σε υπηρεσίες της εθνικής μας αντιπροσωπίας, προκειμένου να βολευτεί αρχικά ο ΓΑΠ και στη συνέχεια-ενδεχομένως- οι δύο άλλοι.
Κατά συνέπεια, τζάμπα όλη η φασαρία που έγινε αυτές τις ημέρες με πρωταγωνίστρια την πρόεδρο της Βουλής και (κυρίως) την Ντόρα Μπακογιάννη και τον αδελφό της, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Εξάλλου, οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στα παρασκήνια του Κοινοβουλίου υπενθυμίζουν τον διπλωματικό τρόπο με τον οποίο είχε χειριστεί επί προεδρίας του την αντίστοιχη συζήτηση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. «Εκλεισε τη σχετική κουβέντα πολύ γρήγορα όταν κάποιοι έθεσαν το ζήτημα και μάλιστα χωρίς να ανοίξει μύτη», λένε στη στήλη έμπειροι κοινοβουλευτικοί και, όπως φαίνεται... φανατικοί θαυμαστές του πρώην προέδρου του Κοινοβουλίου.