13 Μαρ 2015

Μίκης Θεοδωράκης: Θέλουν να κάνουν τους μισούς Έλληνες χαφιέδες που θα παρακολουθούν τους άλλους μισούς

Ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη παράστασή του "Το Τραγούδι Του Νεκρού Αδερφού" και αναφέρθηκε όπως μας συνηθίζει και στην πολιτική επικαιρότητα. Αναφερόμενος στις προσπάθειες
διαπραγμάτευσης της χώρας μίλησε για την πρώτη συνάντηση του προέδρου του eurogroup με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ και τον πρωθυπουργό: "Οταν ήρθε ο Ντάισελμπλουμ σε εκείνη την συνέντευξη με το “ουάου” αισθάνθηκα ωραίος σαν Ελληνας για την περήφανη στάση του υπουργού Οικονομικών".
"Οι Έλληνες δεν δίνουν απόδειξη. Και τώρα θέλουν να κάνουν χαφιέδες του μισούς, να παρακολουθούν τους άλλους μισούς" ανέφερε με καυστικό τρόπο στα όσα έχουν αναφερθεί για τις προτάσεις Βαρουφάκη και την επιστράτευση πολιτών στην πάταξη της φοροδιαφυγής.
Play Button

Ο Έλληνας συνθέτης επιστρέφει στη σκηνή μέσα από το έργο του "Το Τραγούδι του Νεκρού Αδερφού", το οποίο ανεβαίνει στο θέατρο Badminton σε μια ανανεωμένη εκδοχή που ο ίδιος ο συνθέτης επεξεργάστηκε και σε σκηνοθεσία του Θανάση Παπαγεωργίου.
 
Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν η Λήδα Πρωτοψάλτη, ο Κώστας Αρζόγλου, ο Νίκος Αρβανίτης, ο Χρήστος Πλαίνης, η Εύα Καμινάρη η Στέλλα Γκίκα και ο Χρήστος Κάλοου. Τα Λυρικά ερμηνεύουν ο Κώστας Θωμαΐδης, η Καλιόπη Βέτα και η Μπέτυ Χαρλαύτη.Στον εξέχοντα ρόλο του Λαϊκού Τραγουδιστή ο Κώστας Μακεδόνας.