4 Μαρ 2015

Νέα Δημοκρατία Αχαϊας: Βγήκαν τα ''μαχαίρια''


Σκηνικό πολέμου επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης... Η εκλογική ήττα άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και σε τοπικό επίπεδο, αφού οι αντεγκλήσεις, πολλές από αυτές και δημοσίως, μεταξύ στελεχών, πρώην και νυν βουλευτών, δίνουν και παίρνουν.


Καθημερινές είναι οι κόντρες μεταξύ τους, όχι μόνο στα όργανα του κόμματος, αλλά και στις δημόσιες συζητήσεις, ακόμη και στα social media.

Τη μερίδα του λέοντος στην ως άνω κατάσταση διεκδικούν τα απλά στελέχη του κόμματος που δεν διστάζουν να κατηγορούν ο ένας τον άλλον, όσον αφορά το ποιος στήριξε περισσότερο τη Νέα Δημοκρατία πριν και μετά τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ποιος στηρίζει Σαμαρά ή έναν εκ των δελφίνων, ποιος επίσης έδωσε καθημερινές μάχες μέχρι τις εκλογές όταν άλλοι ‘’κρυβόντουσαν στα σπίτια τους βοηθώντας στην εκλογική συντριβή’’.

Σε ανώτερο επίπεδο, δηλαδή αυτού των πολιτευτών, υποψήφιων βουλευτών, πρώην και νυν βουλευτών και εκεί η κόντρα καλά κρατεί, αφού ποιος μπορεί να ξεχάσει τις καταγγελίες στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, ότι ο Πρόεδρος της Γιάννης Μάκκας, με τις ευλογίες της κεντρικής ηγεσίας, στήριξε προσωπικά τον βουλευτή πλέον του κόμματος, Ανδρέα Κατσανιώτη ώστε να εκλεγεί. Κατηγορούσαν τον κ. Μάκκα λέγοντας χαρακτηριστικά πως ‘’έπιανε αγκαζέ τον κ. Κατσανιώτη γυρνώντας τον από γειτονιά σε γειτονιά’’. Μάλιστα, του ζήτησαν ακόμα και να παραιτηθεί (Θ. Νταβλούρος).

Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά, οι προαναφερθέντες έχουν χωριστεί και σε στρατόπεδα σχετικά με την κούρσα διαδοχής. Από τη μία οι ‘’Σαμαρικοί’’ και υποστηρικτές της στρατηγικής του πρώην κυβερνώντος κόμματος ως τις εκλογές, από την άλλη αυτοί που ζητούν αλλαγή ηγεσίας εδώ και τώρα, αφού όπως λένε η στρατηγική του φόβου οδήγησε στην πρόσφατη εκλογική συντριβή.

Επιπροσθέτως, σε δική τους κατηγορία εντάσσονται αυτοί που ακόμη δεν έχουν αποσαφηνίσει τη θέση τους, όχι μόνο γιατί ακόμη είναι νωρίς όπως λένε για κάτι τέτοιο και μάλιστα προέχει η διαπραγματευτική ισχύ της χώρας, αλλά και γιατί από τη μία "τα έχουν καλά’’ με τον Α. Σαμαρά, ενώ από την άλλη διαφωνούσαν με τους χειρισμούς της ηγετικής ομάδας της Συγγρού ως τις περασμένες εκλογές, αλλά και με τις διαπραγματεύσεις που αυτή έκανε με τους δανειστές μας.

Σαφώς, κανείς δεν μπορεί να μην αναφερθεί στους λεγόμενους "Καραμανλικούς", οι οποίοι ζητούν διακαώς την επιστροφή του πρώην Πρωθυπουργού στην προεδρία του κόμματος και ήδη δημιουργούν "πυρήνες" και στην Αχαϊα για την υποστήριξη του εγχειρήματός τους. Αξίζει όμως στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως, κάποιοι από αυτούς ήσαν σκληροί επικριτές του το 2009, ενώ όπως τους καταλογίζεται μέχρι και πριν από λίγο καιρό ήταν "Σαμαρικότεροι του Σαμαρά".

"Στρατόπεδο" αποτελούν και αυτά τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που επιθυμούν την κατάληψη της ηγεσίας από άλλο πρόσωπο, πέραν των προαναφερθέντων και μάλιστα από τη νέα γενιά, όπως π.χ. Τζιτζικώστας, Κεφαλογιάννη κ.α.

Τέλος, άξια λόγου στο νομό Αχαϊας είναι και η δύναμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη, όσον αφορά ενδεχόμενη υποψηφιότητα του πρώτου.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ (κατά πληροφορίες)

ΣΑΜΑΡΙΚΟΙ ή προς ΣΑΜΑΡΑ:

Α. Κατσανιωτης -Δ. Τριανταφυλλόπουλος- Γ. Μάκκας- Α. Τσιγκρής- Ε. Γιαννιά

Πληροφορίες θέλουν τον δεύτερο να είναι ανοιχτός σε νέα υποψηφιότητα όπως του Απ.Τζιτζικωστα, αλλά πρωτίστως του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

ΑΝΤΙΣΑΜΑΡΙΚΟΙ:

Θ. Νταβλούρος, Ε. Κονιδάρη, Α. Βαρνακιώτης, Δ. Αντωνακόπουλος, Θ. Γιαννακόπουλος,

ΝΤΟΡΙΚΟΙ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΙ:

Γ. Κοντοδήμος, Ν. Ράγιου, Β. Μπεκίρης, Γ. Καραμαλίκης