21 Απρ 2015

AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ! Kινδυνεύει με πρόστιμο 93 δις ευρώ η Gazprom κάνουν έρανο στο ISKRA!

Aποκάλυψη βόμβα!
Η Gazprom κινδυνεύει με πρόστιμο 93 δις ευρώ από την E.E. κι αυτός είναι o λόγος που φέρνει για πολλοστή φορά στην Αθήνα τον  επικεφαλής της Αλεξέι Μίλερ ο οποίος μπαινόβγαινε στο Μαξίμου και επί Σαμαρά.

Οπως όλα δείχνουν αντί να πάρουμε 5 δις προκαταβολή μάλλον θα κάνουν έρανο στην ιστοσελίδα ISKRA για να μαζέψουν κάνα φράγκο υπέρ της εταιρίας.
Πέρα από τη πλάκα ο Μίλερ ζητεί το veto Τσίπρα ώστε να μην του επιβληθεί το πρόστιμο.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει την Τετάρτη τις κατηγορίες για μονοπώλιο εναντίον της εταιρείας γίγαντα στα ενεργειακά Γκαζπρόμ, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο πηγές κοντά στο θέμα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άρχισε την έρευνά της επίσημα το Σεπτέμβριο 2012 και έχει καθυστερήσει κατά πολύ την εξέτασή του θέματος λόγω της κρίσης που σημειώθηκε με τη Μόσχα για την Ουκρανία.
Η ΕΕ αναμένεται να παραπονεθεί επίσημα ότι η Γκαζπρόμ εμποδίζει τον ανταγωνισμό στις αγορές φυσικού αερίου στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, όπου κατέχει δεσπόζουσα θέση.
Αν η εταιρεία κριθεί ένοχη, ενδέχεται να της επιβληθούν πρόστιμα ισοδύναμα με μέχρι και 10% των συνολικών πωλήσεών της, τα οποία σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία το 2013 ανήλθαν σε 93 δισ. ευρώ.
Οι χώρες που αφορά η έρευνα είναι οι Λιθουανία, Εσθονία, Βουλγαρία, Τσεχία, Ουγγαρία, Λετονία, Σλοβακία και Πολωνία.
«Αυτό που αξιολογούμε είναι αν οι πελάτες βρίσκουν τις καλύτερες τιμές ή αν μια εταιρεία που κατέχει δεσπόζουσα θέση χρησιμοποιεί την μεγάλη της ισχύ για να δώσει διαφορετικές τιμές σε διαφορετικούς πελάτες», δήλωσε η Επίτροπος αρμόδια για τον Ανταγωνισμό Μαγκρέτε Βεστάγκερ σε δηλώσεις της στην τηλεόραση του Μπλούμμπεργκ, χωρίς να επιβεβαιώσει την έρευνα.
Σημαίνει πολλά για μια χώρα να πληρώνει περισσότερο απ' ό,τι πρέπει για το φυσικό της αέριο, είπε.
http://kourdistoportocali.com/post/43021/gazprom