29 Μαΐ 2015

ΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΣΟΚ: Το …ξεδιάλεγμα των παρθένων από τον ISIS!


slidisis1a
Τη μαρτυρία μιας 17χρονης Γιαζίντι που έζησε την απόλυτη κόλαση στα χέρια τζιχαντιστών δημοσιεύει η «Daily Mail», σε ένα ακόμη «ταξίδι» στον κόσμο της φρίκης των ..
φανατικών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Η νεαρή κοπέλα, στην αποκλειστική συνέντευξη που φιλοξενεί η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι η ίδια και η δεκάχρονη αδελφή της πωλήθηκαν ως σκλάβες σε τσετσένο εξτρεμιστή, και πως κατά το εννεάμηνο μαρτύριο της βιάστηκε από ομάδα τζιχαντιστών και μαστιγώθηκε, προκειμένου να υποκύψει στις σεξουαλικές απαιτήσεις τους. Όταν αντιστάθηκε τις έριξαν καυτό νερό στο πόδι.
Κατά την φυλάκιση της, η 17χρονη που είναι σήμερα τριών μηνών έγκυος, και φέρει το παιδί του βασανιστή της, υποχρεούταν να διαβάζει το Κοράνι.
Κάθε μέρα της ομηρίας της ήταν «σαν να είχε να επιλέξει ανάμεσα στον θάνατο και τον θάνατο, καθώς ήταν θύμα κακοποιήσεων του ‘‘ιδιοκτήτη’’ της Αλ Ρουσίγια και των «σωματοφυλακών» του», αναφέρει.
girlsa
Η έφηβη απήχθη το περασμένο Αύγουστο, αφού τα κτήνη του ISIS πήραν τον έλεγχο της Σινγκάλ, προχωρώντας σε σφαγές, που ανάγκασαν πολλούς Γιαζίντι να βρουν καταφύγιο στα βουνά.
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα η κοπέλα κρατούταν με χειροπέδες στη Μοσούλη στο Ιράκ και μετά την μετέφεραν στην Ράκα της Συρίας, όπου μαζί με δεκάδες άλλες γυναίκες και κορίτσια, υποβλήθηκε σε …εξέταση παρθενίας.
«Τις παρθένες τις πήραν σε ένα δωμάτιο με 40 άνδρες. Τις έβαλαν στη σειρά και έδειξαν ποιες ήθελαν. (…)Νόμιζα ότι θα ήμουν τυχερή: δεν ήμουν τόσο όμορφη όπως οι υπόλοιπες» λέει. Τελικά πουλήθηκε στον Τσετσενικής καταγωγής Αλ Ρουσίγια, ο οποίος κάθε πρωί ξεγύμνωνε τα κορίτσια και διάλεγε μία, αφήνοντας τις υπόλοιπες στους σωματοφύλακες του.
«Αναγκαζόμασταν να μαγειρεύουμε, να καθαρίζουμε και να κάνουμε ότι μας έλεγαν. Έπρεπε να υπακούμε στις διαταγές» ανέφερε.
Τελικά, το μαρτύριο τέλειωσε μετά από εννέα μήνες,   τον Απρίλιο, όταν ο Αλ Ρουσίγια σκοτώθηκε μαζί με την ομάδα του από δυνάμεις Πεσμεργκά κοντά στο Σινάρ, στο βόρειο Ιράκ, και τα κορίτσια κατάφεραν να δραπετεύσουν.   Ή ίσως τελείωσε: η  κοινότητα των Γιαζίντι θεωρεί  όσες βρέθηκαν στα χέρια του ISIS «σπιλωμένες», παρότι ο ανώτατος κληρικός έχει καλέσει τις οικογένειες να τις δεχτούν και η κοπέλα έχει τη στήριξη της διεθνούς οργάνωσης Acted.