27 Ιουν 2015

Εξηγώντας το Δημοψήφισμα του Τσίπρα σε Χαζούς


ΘΕΡΑΠΕΙΑ
1. ΔΙΑΓΝΩΣΗ
Πονάω αφόρητα στην κοιλιά και χρειάζομαι λύση. Πηγαίνω στο γιατρό για διάγνωση. Με άλλα λόγια, πηγαίνω σε κάποιον ειδικό να μου πει τι πρέπει να κάνω.
[Flashback]
Πριν από μερικούς μήνες ψηφίσαμε τον ειδικό, τον Τσίπρα, ο οποίος θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα της κρίσης. Μόλις χτες ο ειδικός αυτός απευθύνθηκε ευγενέστατα στον άρρωστο και τον ρώτησε:
– Από τι πιστεύετε ότι πάσχετε και πως πρέπει να κινηθούμε;
Σημείωση: Παλικάρια της αμεσοδημοκρατίας, είσαστε τόσο πολύ για τον πεοκλή ώστε να μην αντιλαμβάνεστε ότι πληρώνετε ανά βουλευτή βουλευτική αποζημίωση, έξοδα εκτός έδρας και ταξιδάκια στο εξωτερικό, κινητό τηλέφωνο, βουλευτικό αυτοκίνητο, τέσσερις δημοσίους υπαλλήλους αποσπασμένους και μετακλητούς καθώς και έναν επιστημονικό συνεργάτη, και όλα αυτά για να διοργανώνουν δημοψηφίσματα ώστε να κάνετε τη δουλειά τους εσείς! Είσαστε απλά ηλίθιοι.
2. ΑΠΟΦΑΣΗ
Πάσχω από ιδιαίτερα σοβαρή ασθένεια και μου ανακοινώνει ο γιατρός το εξής:
– Έχουμε την επιλογή να μην προβούμε σε καμία επέμβαση, πράγμα που θα σας δώσει στην καλύτερη των περιπτώσεων 5 χρόνια μπροστά σας. Η άλλη επιλογή είναι να προχωρήσουμε σε μια, τελευταίας τεχνολογίας πρωτοποριακή επέμβαση τώρα, με τις εξής πιθανότητες. 75% να μην ξυπνήσετε ποτέ από την εγχείρηση και 25% να απαλλαγείτε από την αρρώστια για πάντα.
Ο γιατρός, έκανε τη διάγνωσή του και μόλις μου παρουσίασε τις επιλογές μου σε ένα ζήτημα ζωής και θανάτου! Είναι λογικό, η τελική απόφαση να βαρύνει εμένα.
[Flashback]
Επειδή θα βρεθούν πολλοί ψαγμένοι να σας πούνε ότι δημοψηφίσματα γίνονται και στο εξωτερικό και μόνο στην Ελλάδα φοβόμαστε την ετυμηγορία του κυρίαρχου λαού, να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι τα δημοψηφίσματα που έχουν γίνει στο εξωτερικό, γίνονται ακριβώς γι’ αυτό που αναφέραμε παραπάνω. Για ζητήματα ζωής και θανάτου με καθορισμένες επιλογές και όχι για ζητήματα που απαντώνται με ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Όπως π.χ. «Θέλετε τη χώρα σας εντός ή εκτός Ευρώ;«. Και όχι για ερωτήματα του τύπου «Συμφωνείτε με τις προτάσεις των εταίρων;«, «Θέλετε να γίνετε εκατομμυριούχοι;«, «Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα;» και «Γιατί όταν κλάνεις μέσα στο νερό, μυρίζει περισσότερο;«.
Το γελοίο του πράγματος με το να καλείσαι να αποφασίσεις για ένα ζήτημα το οποίο δεν εξαρτάται από εσένα, όπως π.χ. «Θέλετε να φάμε τα κεφτεδάκια που θα φτιάξει ο Βρασίδας;» την ίδια στιγμή που ο Βρασίδας αλλάζει γνώμη και αντί να μαγειρέψει, πηγαίνει να φάει έξω, το αφήνω ασχολίαστο! (Χμμμ… Μόλις το σχολίασα.)
3. ΔΙΑΦΘΟΡΑ
Είμαι νούμερο 1 στη λίστα αναμονής για μια επέμβαση μεταμόσχευσης, το μόσχευμα είναι ένα και υπάρχουν άλλος ένας ο οποίος το χρειάζεται, ο Μπάμπης στη θέση 2 της λίστας. Ξαφνικά έρχεται ο γιατρός και μου ανακοινώνει το εξής:
– Θα κάνουμε τη μεταμόσχευση στον Μπάμπη αλλά αφού προηγουμένως ψηφίσετε ονομαστικά τι θέλετε; Να γίνει η μεταμόσχευση στον Μπάμπη ή να μη γίνει μεταμόσχευση σε κανέναν;
Δεν χρειάζονται καμιά ιδιαίτερη ανάλυση, ο γιατρός είναι ανήθικος και παλιάνθρωπος!
[Flashback]
Ο ΤσιπροΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε πριν μερικούς μήνες την εξουσία με σημαία του την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Η ανθρωπιστική κρίση, για οποιονδήποτε δεν φοράει παρωπίδες, αφορά τον ιδιωτικό τομέα. Οι άνθρωποι της παραγωγής σφαγιάστηκαν επί ΝΔΣΟΚ με άδικη και ανήθικη βαριά φορολογία, έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και άφησαν 1,5 εκατομμύρια εργαζόμενους στο δρόμο, προκειμένου να συνεχίσουν να πληρώνονται οι μισθοί των παπάδων, των ΔΕΚΟ, της ΕΡΤ, του ΟΣΕ και των υπαλλήλων της Βουλής καθώς και οι συντάξεις των πενηντάρηδων. Τελικά ο ΤσιπροΣΥΡΙΖΑ συνέχισε από εκεί που σταμάτησαν οι προκάτοχοί του. Αφού ξόδεψε το χρόνο του στο σορολόπ, μη διαβάζοντας και μη καταθέτοντας στους εταίρους κάποια πρόταση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, έφτασε στο τέλος των χρονικών ορίων υπερασπιζόμενος τις κόκκινες γραμμές του οι οποίες είχαν να κάνουν αποκλειστικά με την προστασία του δημοσίου. Κάπου εκεί έσκασε μύτη η τελική πρόταση η οποία, ώ του θαύματος, παράκαμψε πλήρως τη λίστα αναμονής στη θεραπεία και αντί να παρουσιάσει μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, τελικά παρουσίασε μέτρα περαιτέρω επιβάρυνσης των θυμάτων αυτής. Στη συνέχεια ο κύριος Τσίπρας κάλεσε το λαό να αποφασίσει αν θα βουλιάξει ομαδικά ή αν θα αποφασίσουν οι έχοντες ανάγκη για αίμα να συνεχίσουν ως μοναδικοί αιμοδότες της χώρας.
Σημείωση: Ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίσατε έναν ανήθικο και παλιάνθρωπο για να θεραπεύσει την Ελλάδα! Αλλά ούτως ή άλλως, οι περισσότεροι αυτό επιδιώκατε εξ’ αρχής. Την παράκαμψη της λίστας αναμονής. (Οι περισσότεροι λοιπόν) είσαστε θλιβεροί.
Και μια ενδιαφέρουσα δυναμική…
Αν μη τι άλλο ζούμε σε ενδιαφέρουσες εποχές. Και με την προκήρυξη του δημοψηφίσματος αναπτύσσεται μια περίεργη δυναμική. Ποια είναι αυτή; Δώστε βάση…
Είναι κοινό μυστικό ότι η μονιμότητα και οι γενικότερες συνθήκες στο δημόσιο παράγουν ανθρώπους ανενημέρωτους, αδιάβαστους και ανεπαρκείς. Στο επερχόμενο λοιπόν δημοψήφισμα καλούνται να αποφασίζουν αν αποδέχονται τις προτάσεις των δανειστών:
Απλώς ενημερωτικά, ο Δράκος του Schrodinger θα ψηφίσει ΝΑΙ.