3 Ιουλ 2015

Οι αγρότες δεν πήγαν σε προγραμματισμένη συνάντηση με τη Βαλαβάνη

Την έκπληξή της για τη μη προσέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ στην προγραμματισμένη συνάντηση τους, για σήμερα το μεσημέρι, εξέφρασε, με δηλώσεις της, η αναπληρώτρια..
υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. 

Το ραντεβού είχε ζητηθεί από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ Γιώργο Ανέστη προκειμένου να συζητηθεί η τρέχουσα οικονομική κατάσταση των αγροτών και τα προβλήματα έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζουν. Μάλιστα, όπως είπε η υπουργός Οικονομικών, η ΠΑΣΕΓΕΣ δεν ενημέρωσε για την μη προσέλευσή της και μόνο μετά από ενέργειες του υπουργείου Οικονομικών υπήρξε επικοινωνία με παράγοντες της Συνομοσπονδίας οι οποίοι είπαν ότι βρίσκονταν σε περιοδεία στην περιφέρεια.

Η υπουργός εξέφρασε την απορία της για τη στάση της Συνομοσπονδίας που καλεί τους αγρότες να ψηφίζουν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα την ώρα που τα μέτρα των δανειστών είναι, όπως είπε, ¨ταφόπλακα στα αιτήματα των αγροτών¨.

Η Νάντια Βαλαβάνη επισήμανε ότι στην πρόταση της κυβέρνησης δεν υπάρχει κάποιο μέτρο που να αφορά τους αγρότες. Η ίδια κάλεσε τον αγροτικό κόσμο να ψηφίσει Οχι προκειμένου η κυβέρνηση να παλέψει για να διασωθεί το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς των αγροτών τόσο στη φορολογία εισοδήματος όσο και στο πετρέλαιο και τις επιδοτήσεις- αποζημιώσεις. Όπως είπε αν ψηφισθεί το Ναι η κατάργηση του καθεστώτος αυτού θα γίνει νόμος του κράτους. Η υπουργός αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν η ΠΑΣΕΓΕΣ να ζητά από τους αγρότες να ψηφίσουν Ναι και να στρέφεται έτσι ενάντια στα συμφέροντά τους.

Αναφερόμενη στις τελευταίες ευνοϊκές ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τους αγρότες υπενθύμισε μεταξύ άλλων την κατάργηση της φορολογίας για τις επιδοτήσεις με τη θέσπιση αφορολογήτου για τη συντριπτική πλεοψηφία τους και για τις αποζημιώσεις.


http://www.e-typos.com/