6 Ιουλ 2015

ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ «ΟΧΙ» ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Τι έχουν δηλώσει μέχρι τώρα


Greece Financial Crisis
Όλα όσα δήλωσαν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, για το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος και  την συνέχεια των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

Ντάισελμπλουμ:
Το δημοψήφισμα στην Ελλάδα κάνει τις συζητήσεις με τους πιστωτές πιο δύσκολες, είπε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ
Σουλτς:
Η παραίτηση του Γ. Βαρουφάκη διευκολύνει τον διάλογο με την Αθήνα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε «Παρ” όλα αυτά, οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση δεν θα είναι εύκολες».
Νοβότνι:
Μια νέα συμφωνία για το ελληνικό χρέος χρειάζεται χρόνο και το να αναμένεται μια συμφωνία μέσα σε δυο ημέρες είναι ψευδαίσθηση, καθώς δεν μπορούν να δοθούν δισεκατομμύρια τόσο γρήγορα, δήλωσε το μέλος της ΕΚΤ, Εβαλντ Νοβότνι.
Ζάιμπερτ:
Η πόρτα για την Ελλάδα παραμένει ανοιχτή, περιμένουμε προτάσεις από την ελληνική πλευρά δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής Καγκελαρίας Στέφαν Ζάιμπερτ.
Ντομπρόφσκις:
Δεν υπάρχει εύκολη διέξοδος για την Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι τίμια με τους πολίτες της, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.
Καμερον:
Η Ελλάδα και η ευρωζώνη χρειάζεται να βρουν μια βιώσιμη λύση μετά την απόρριψη από τους Έλληνες της πρότασης διάσωσης στο χθεσινό δημοψήφισμα, δήλωσε εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον
Ρέντσι:
Η Σύνοδος Κορυφής της Τρίτης πρέπει να λύσει δια παντός την ελληνική κρίση, υπογράμμισε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.
Φάιμαν:
O Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν θεωρεί ότι τώρα η ελληνική κυβέρνηση έχει την ευθύνη, να βρει μια διέξοδο στο πρόβλημα της κρίσης χρέους.
Σαπέν:
«Η χθεσινή ψηφοφορία ήταν μια νόμιμη και δημοκρατική επιλογή» δήλωσε ο  ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και συνέχισε: «Ο λαός εκφράσθηκε και θα πρέπει να σεβαστούμε αυτήν την ψήφο, συγχρόνως όμως είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε το νόημά της».