28 Ιουλ 2015

ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ (ΚΑΙ) Ο ΕΟΠΥΥ

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους τουΕΟΠΥΥ προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν οι γιατροί εξαιτίας των οφειλών του Οργανισμού. Όπως αναφέρει σε
ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, «εξυπηρετούμε... 
τους πολίτες απλήρωτοι για μήνες και χωρίς επαρκή διασφάλιση της νομιμότητας επί της παράτασης της σύμβασής τους, καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμη σχετικό ΦΕΚ, έχοντας χρηματοδοτήσει τα τελευταία χρόνια με πάνω απο 1,5 δισ. ευρώ την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας από την τσέπη τους».
Τα χρέη
Σύμφωνα με την Ένωση, ληξιπρόθεσμες οφειλές που εκκρεμούν από το 2011, απλήρωτες οφειλές του 10% των επισκέψεων από το 2012, τρέχουσες αμοιβές που δεν δρομολογούνται, έχουν φέρει τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε οριακά σημεία ρευστότητας. « Η κατάσταση αυτή δεν είναι δυνατόν να συνεχισθεί άλλο, τα όρια αντοχής των ιατρών του ΕΟΠΥΥ έχουν εξαντληθεί προ πολλού. Λόγω των capital controls οι προμηθευτές μας απαιτούν άμεσα την πληρωμή όλων των αναλωσίμων», σημειώνει η Ένωση υπογραμμίζοντας: «Μια καθολική επίσχεση παροχής υπηρεσιών είναι πλέον μονόδρομος για το σύνολο του ιατρικού κόσμου».
Στο μεταξύ, στο «κόκκινο» βρίσκεται η λειτουργία του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου το οποίο αδυνατεί να καταβάλει μισθούς, ασφαλιστικές εισφορές και γενικώς να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του λόγω των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, ύψους 1,7 εκατ. ευρώ (νοσήλια Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου).