7 Οκτ 2015

Σκηνές σαν της Air France θα τις δούμε και στην Ελλάδα πολύ σύντομα


Όλοι είδαν τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην Air France η οποία ανακοίνωσε χιλιάδες απολύσεις. Όπως ήταν αναμενόμενο αυτό προκάλεσε τη
ν οργή των εργαζόμενων οι οποίοι έκαναν συγκεντρώσεις. Όμως, τη φαεινή ιδέα να περάσουν κοντά τους είχαν στελέχη της εταιρείας τα οποία έγιναν αντιληπτά από τους οργισμένους υπαλλήλους που χάνουν τη δουλειά τους. Τους έπιασαν, τους έσκισαν τα ρούχα, τους εξευτέλισαν και παρά τρίχα γλίτωσαν το λιντσάρισμα.
Κι αυτό έγινε στη Γαλλία που δεν έχει βιώσει αυτά που βιώνει η Ελλάδα. Δεν έχει δει τις πιο βίαιες ανατροπές παγκοσμίως μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και δεν είχε ποτέ 26% ανεργία.
Δεν έχει δει, ακόμη τουλάχιστον, να χάνεται το 25% του κατά κεφαλήν ΑΕΠ και δεν είδε και capital controls; Κι όμως εκεί οι Γάλλοι έκαναν το αυτονόητο, αν και η βία ποτέ δεν οδηγεί πουθενά.
Τα γράφουμε όλα αυτά γιατί σκηνές σαν της Air France θα τις δούμε και στην Ελλάδα πολύ σύντομα. Και δεν θα είναι μόνο τα στελέχη εταιρειών που θα τρώνε ξύλο. Αυτοί που θα φάνε το ξύλο θα είναι οι υπουργοί της κυβέρνησης αριστερών και ψεκασμένων. Ο Π. Καμμένος για άλλους λόγους έχει μάθει πώς είναι να κάνεις τα 100 μέτρα σαν τον… Γιουσείν Μπολτ. Οι Συριζαίοι ακόμη δεν το γνωρίζουν διότι μέχρι σήμερα ήταν απέναντι. Δηλαδή οργάνωναν τις απεργίες, τις συγκεντρώσεις και τα επεισόδια. Σύντομα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την οργή του κόσμου αφού τα μέτρα που έφεραν είναι δραματικά. Και τα νούμερα που προβλέπει ο προϋπολογισμός λιτότητας είναι σοκαριστικά.
Την ιερή αγελάδα του Δημοσίου ο Τσίπρας την προστατεύει, αφήνοντας τον ιδιωτικό τομέα στο έλεος των αφεντικών που κάνουν ό,τι γουστάρουν. Πληρώνουν όποτε θέλουν, όσα θέλουν, οι εργασιακές σχέσεις έχουν διαλυθεί, δεν υπάρχει καμιά σταθερά, δεν ενδιαφέρεται κανείς για το πώς δουλεύουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Όταν θα έρθει και η ώρα των χιλιάδων απολύσεων τότε θα πέσει το πρώτο ξύλο και θα είναι και πολύ. Το λιντσάρισμα δεν θα το γλιτώσει κανείς. Και τα αφεντικά θα χάσουν τα ρούχα τους και οι πολιτικοί που λένε χωρίς αιδώ ψέματα. Όποιος νομίζει ότι μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει και στο τέλος να το παίζει και ευαίσθητη, είναι γελασμένος. Ο σοσιαλιστής Ολάντ άφησε να γίνεται αυτό το αίσχος στην αεροπορική εταιρεία. Θα το κάνει πιθανότατα και ο Αλέξης ο οποίος θέλει μόνο με τους κρατικοδίαιτους να τα έχει καλά.
Ας προσέξουν λοιπόν οι Συριζαίοι και οι Ανεξάρτητοι. Τα ψέματα τέλειωσαν, ο χρόνος εξαντλήθηκε.
antinews.gr