21 Νοε 2015

Αναβλήθηκε το ντέρμπυ με υπαίτιο τον Παναθηναϊκό (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Αναβλήθηκε, το ντέρμπυ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, με κύριο υπάιτιο τον Παναθηναϊκό, καθώς την ώρα που μπήκε για ζέσταμα ο Ολυμπιακός, οπαδοί τον πρασίνων εκσφενδόνισαν προς την πλευρά των ερυθρόλευκων
φωτοβολίδες η μια εκ των οποίων "έσκασε" δίπλα από τον επιθετικό Άλφρεντ Φινμπόγκασον, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.
Αμέσως μετά ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης, πήρε τους ποδοσφαιριστές και πήγε στα αποδυτήρια, καθώς ήθελε να προστατευτεί η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Εν συνεχεία μέχρι και πριν από λίγη ώρα υπήρξαν έντονες διαβουλεύσεις καθώς η μεν πλευρά των Πειραιωτών έλεγε να μην αρχίσει το παιχνίδι, ενώ η πλευρά του Παναθηναικού έλεγε να ξεκινήσει το παιχνίδι και να τελειώσει με την πρώτη ρίψη φωτοβολίδας στον αγωνιστικό χώρο.
Τέλος λίγο μετά τις 20:00 ο διαιτητής Ανδρέας Παππάς, πήρε την απόφαση να διακόψει οριστικά το παιχνίδι πριν καν αυτό ξεκινήσει.
Σε εξέλιξη σοβαρά επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου 
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της οριστικής αναβολής, οπαδοί του Παναθηναικού, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο από το "πορτάκι" της Θύρας 13, και άρχισαν να συγκρούονται σώμα με σώμα με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με τη ρήψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ οι ζημιές εντός γηπέδου είναι σοβαρές. Η Αστυνομία έχει συλλάβει μέχρι στιγμής πέντε άτομα.
Μηνύσεις από τον Ολυμπιακό
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στις τάξεις των Πειραιωτών υπάρχει αναβρασμός, ενώ ήδη έχουν κατατεθεί μηνύσεις για τις επιθέσεις.
Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αναφέρουν ότι κανείς δεν προκάλεσε την εξέδρα των οπαδών των γηπεδούχων. Παράλληλα επισημαίνεται ότι όλα σημειώθηκαν μπροστά στους διαιτητές, ενώ κάνουν λόγο για εισβολή,σοβαρά επεισόδια στις εξέδρες και βέβαια για τον σοβαρά τραυματισμένο αστυνομικό.
Επίσης στέκονται στη ρίψη επτά φωτοβολίδων ευθείας βολής και ενώ στο γήπεδο ήταν εισαγγελείς και κατέγραψαν τα γεγονότα.Αναφορικά με την φωτοβολίδα που δέχθηκε ο Μιλιβόγιεβιτς, φέρει επιπόλαιο τραύμα.
Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Αθλητισμού, υπογραμμίζει ότι ο Σταύρος Κοντονής, δεν έδωσε εντολή για διακοπή του αγώνα, καθώς επίσης και ότι η διακοπή, δεν σχετίζεται με τον τραυματισμό του αστυνομικού.
Σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού
Ένας αστυνομικός δέχθηκε επίθεση με καρέκλα έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο κεφάλι και να μεταφερθεί σε σοβαρή κατάσταση νοσοκομείο.
Ο αστυνομικός βρισκόταν έξω από τη Θύρα 12. Αμέσως μετά έπεσε στο έδαφος ενώ κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Με βαριά τιμωρία κινδυνεύει ο Παναθηναικός
Σύμφωνα, με τα όσα προβλέπει ο ΚΑΠ η μικρότερη τιμωρία των πρασίνων θα είναι να χάσουν το ντέρμπυ "στα χαρτιά" με 3-0. Παράλληλα κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και δύο από αυτό της επόμενης σεζόν, ενώ θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο μαμούθ αρκετών χιλιάδων ευρώ, ενώ θα αγωνιστεί για αρκετά παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών.