29 Φεβ 2016

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΑΞΙΜΟΥ-ΨΥΧΑΡΗ! Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας πρωθυπουργός «σκούζει» κατά του μεγαλοεκδότη


tragkas anexartisiaΤο συγκρότημα του ΔΟΛ είχε πάντα τον έλεγχο της πολιτικής σκηνής κι ως ένα μεγάλο βαθμό της περίφημης Κεντροαριστεράς, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τον εμφύλιο. «Ανεβοκατέβαζε
κυβερνήσεις και ήταν πάντα, ιδιαίτερα επί εποχής Ψυχάρη, ρυθμιστής και των οικονομικών πραγμάτων (ποιος θα πάρει και που θα δοθούν οι μεγάλες δουλειές)» επισημαίνει σήμερα ο Γιώργος Τράγκας σε ενα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Ανεξαρτησία» σχετικά με τον πόλεμο Μαξίμου-Ψυχάρη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κ. Τράγκα, δεν είναι η πρώτη φορά που ξεσπάει τέτοια κόντρα μεταξύ του ΔΟΛ και μιας κυβέρνησης, όπως δεν είναι κι η πρώτη φορά που ένας πρωθυπουργός ή ένας υπουργός ή ένα κόμμα σκούζει και διαμαρτύρεται εναντίον του κ. Ψυχάρη. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα έχει περιγράψει στο παρελθόν ο Δημήτρης Ρίζος (διευθυντής του Αδέσμευτου Τύπου), ο οποίος -όπως επισημαίνεται ο κ. Τράγκας- έπαιρνε τηλέφωνο τον Ρουσόπουλο επί εβδομάδες και δεν του έβγαινε. Μόλις, όμως, είπε ψέματα ότι είναι ο Σταύρος Ψυχάρης, ο τότε υπουργός Επικρατείας, του «βγήκε» σε δευτερόλεπτα.

Όταν ο ΓΑΠ κάλεσε στο Μαξίμου τους μετόχους του Mega
Όπως αποκαλύπτει ο Γιώργος Τράγκας στο ίδιο δημοσίευμα, στο παρελθόν έχει επιχειρηθεί πολλές φορές να καμφθεί ο ο ΔΟΛ. Άλλωστε τα όσα συνέβησαν με τον Γιώργο Παπανδρέου και την… κατάληξη όσον αφορά στον πολιτικό του βίο είναι χαρακτηριστικά. Επισημαίνεται ότι όταν το 2012, ο κ. Παπανδρέου συγκρούστηκε με το Mega, κάλεσε τους μετόχους του στο Μαξίμου. Πήγαν μόνο οι Σταύρος Ψυχάρης και Γιώργος Μπόμπολας, οι οποίοι περίμεναν για ώρα στο σαλονάκι. Τελικά, αφού ο πρώην πρωθυπουργός τα… άκουσε από το ΒΗΜΑ, στη συνέχεια τον έδιωξε κακήν κακώς η Μέρκελ με τον Σαρκοζί και εγκατέστησαν στο Μαξίμου αυτόν που ήθελε ο ΔΟΛ, δηλαδή τον Παπαδήμο.