13 Φεβ 2016

Προκαθορισμένο... δρομολόγιο από τον ΟΑΕΔ σε ιδιωτικό ΚΔΒΜ

Ξεπερνά κάθε όριο, η πρόκληση που συνίσταται προς το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και κυρίως η ασέβεια προς την αγωνία των ανέργων για μια θέση εργασίας, η λειτουργία παραρτήματος
Κέντρου Διά Βίου Μάθησης, ακριβώς δίπλα στα γραφεία του τοπικού ΟΑΕΔ και ως γεγονός αυτό επιβεβαιώνει, το σχόλιο της περασμένης εβδομάδας, που έκανε λόγο για περίεργα παιχνίδια, με φόντο την ανεργία.
Ένα εκ των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, που λειτουργούν στην περιοχή μας, νομίζοντας ότι κάνει κάτι το έξυπνο, πήγε και νοίκιασε το γραφείο δίπλα στα γραφεία του ΟΑΕΔ Άρτας και το λειτουργεί, χωρίς κανένας να εγγυάται ότι λειτουργεί νόμιμα και αν επί πλέον είναι σωστό και ηθικό, ο ανταγωνισμός σε σχέση με την λειτουργία των ΚΔΒΜ, να μην έχει όρους και όρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες από ανέργους, που έλαβαν την κάρτα ανεργίας απ’ τον ΟΑΕΔ, όταν έφευγαν απ’ τα γραφεία του οργανισμού, ελάμβαναν και την… χρηστική πληροφορία, πως αν θέλουν να εξυπηρετηθούν άμεσα, μπορούν να πάνε στο διπλανό ΚΔΒΜ, για να εξυπηρετηθούν άμεσα και χωρίς να είναι αναγκασμένοι να τρέχουν στα άλλα ΚΔΒΜ, που λειτουργούν στην Άρτα και πληρώνουν έναν σκασμό λεφτά σε ενοίκια, για να έχουν την δυνατότητα να λειτουργήσουν τους χώρους των Κέντρων Μάθησης, σύμφωνα με τους όρους που επιβάλει το επιβλέπον την διαδικασία αυτή, Υπουργείο Παιδείας.
Να σημειωθεί πως σε αντίθεση, με τα υπόλοιπα κέντρα διά βίου μάθησης της Άρτας, το συγκεκριμένο έχει έδρα χωριό του πρώην Δήμου Φιλοθέης και κάνει την δουλειά του, με το συγκεκριμένο παράρτημα, δίπλα ακριβώς στα γραφεία του ΟΑΕΔ Άρτας.
Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί, είναι πως στην εποχή της κρίσης, όπου η ανεργία είναι το μείζον πρόβλημα, κανένας δεν δικαιούται να στήνει παιχνίδια, με φόντο την αγωνία των εργαζομένων. Που σημαίνει ότι και απ’ την πλευρά του τοπικού ΟΑΕΔ, πρέπει να ελεγχθεί αν είναι σωστό, νόμιμο και ηθικό να λειτουργεί δίπλα στα γραφεία του, το εν λόγω παράρτημα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης.
http://www.gnomiartas.gr/news/item/10211-oaed