27 Ιουν 2016

Κλυδωνίζεται Και Η Ιταλία – Λέγκα Του Βορρά: «Θέλουμε Το Δικό Μας Νόμισμα Και Τα Σύνορά Μας. Ζητάμε Δημοψήφισμα»

Θα ήθελα η Ιταλία να ελέγξει και πάλι το νόμισμά της, τις τράπεζες, την γεωργία, την αλιεία, το εμπόριο και τα σύνορά της» ήταν η δήλωση του Ματέο Σαλβίνι, γραμματέα της Λέγκας του Βορρά, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την Πάρμα και συμπληρώνει:

«Το ότι αφήσαμε να μας διοικήσουν άλλοι, μασόνοι, γραφειοκράτες και άνθρωποι της χρηματοοικονομικής εξουσίας, δεν μας βγήκε σε καλό».
Ο Σαλβίνι χαιρέτισε το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος λέγοντας πως:
«Οι λαοί είναι και πάλι σε θέση να επιλέξουν, να εργασθούν, να αποφασίσουν και οι επιλογές τους μπορούν να μετρήσουν διότι το βρετανικό μάθημα απευθύνεται σε όλους τους λαούς της Ευρώπης».
Ο ιταλός πολιτικός έδωσε την είδηση πως η Λέγκα θα αρχίσει να συλλέγει υπογραφές με στόχο να οργανωθεί και στην Ιταλία δημοψήφισμα παρόμοιο με αυτό που διεξήχθη στη Βρετανία καθώς «για το θέμα των σχέσεων με την Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίσουν οι πολίτες».
Ωστόσο είναι γνωστό πως το ιταλικό Σύνταγμα δεν προβλέπει την δυνατότητα διεξαγωγής δημοψηφισμάτων που να αφορούν τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες όμως σε κάθε περίπτωση, μια πιθανή μαζική ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία της Λέγκας θα έχει τη σημασία της.