13 Σεπ 2016

Η «ληστεία» των ιδιοκτητών ακινήτων συνεχίζεται: Τρία νέα πιστοποιητικά ανεβάζουν μίνιμουμ 1.000 ευρώ το κόστος ενοικίασης ή μεταβίβασης

Η ληστεία σε βάρος όσων έχουν ακόμη ακίνητα στο όνομα τους συνεχίζεται. Δεν φτάνει ο ΕΝΦΙΑ και οι υπόλοιποι φόροι που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες κάνοντας συνεταίρο το κράτος και την εφορία,
καθημερινά ξεπροβάλλουν και νέα έγγραφα-πιστοποιητικά που πρέπει να αποκτήσουν όσοι θέλουν είτε να πουλήσουν είτε να μεταβιβάσουν, είτε να νοικιάσουν τα ακίνητα τους.
Μέχρι την τελευταία στιγμή το κράτος θέλει να αρπάξει ότι περισσότερο μπορεί για να τα ρίξει στη "μαύρη τρύπα" του χρέους. Έτσι λοιπόν, επινόησε τρία νέα έγγραφα και τα πρόσθεσε στη μεγάλη λίστα με τα πιστοποιητικά που χρειάζονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων επιβαρύνοντας τους τουλάχιστον 1.000 ευρώ σε κάθε περίπτωση.
Πρόκειται για τρία έγγραφα που θα χρειαστούν όσοι θέλουν είτε να νοικιάσουν είτε να μεταβιβάσουν ένα ακίνητο. Με βάση τους υπολογισμούς παραγόντων της αγοράς τα νέα έγγραφα μπορεί να ανεβάσουν το κόστος για κάθε ένα από τα κτίρια που έχει στην κατοχή του ο ιδιοκτήτης και πάνω από τα 1.000 ευρώ.
Πρόκειται για τα πιστοποιητικά, Ηλεκτρονική Ταυτότητα κτιρίου, Πιστοποιητικό πολεοδομικής νομιμότητας και Βεβαίωση καταβολής ΤΑΠ (τέλος που εισπράττεται από τους Δήμους μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ).
Αυτά τα πιστοποιητικά έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα, στο ενεργειακό πιστοποιητικό και στο πιστοποιητικό ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και μαζι με τον ΕΝΦΙΑ δημιουργούν ένα πραγματικό τείχος το οποίο πρέπει να υπερβούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.
Στην περίπτωση δε της ταυτότητας κτιρίου της οποίας το κόστος υπολογίζεται μίνιμουμ στα 300 με 400 ευρώ και θα πρέπει να εκδοθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να υπολογίζουν ότι θα πρέπει να ανανεώνεται ανά επτά έτη, γεγονός που ανεβάζει το κόστος καθώς η κάθε ανανέωση απαιτείται να γίνεται από μηχανικό ο οποίος έχει αμοιβή τουλάχιστον 300 ευρώ.
Θέλουν με κάθε τρόπο να πάρουν το κεραμίδι του Έλληνα και σε μεγάλο βαθμό με τους φόρους και εν συνεχεία με τους πλειστηριασμούς φαίνεται πώς το καταφέρνουν.