14 Σεπ 2016

Μητσοτάκης-Μίχαλος: Το παρασκήνιο, οι κόντρες και τα "σύννεφα" στη σχέση των δύο ανδρών

Μια εθιμοτυπική συνάντηση, ενόψει ΔΕΘ, δεν εκπλήσσει. Ιδίως, μάλιστα, όταν αυτή αφορά τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ).
Όταν, όμως, στο ίδιο τραπέζι κάθονται, μετά από καιρό, ο Μητσοτάκης με το Μίχαλο, τότε οι υπόθεση έχει… ψωμί. 
Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών δε βρίσκονται και στο καλύτερο επίπεδο. Εδώ και χρόνια, η σχέση τους χαρακτηρίζεται από έντονο παρασκήνιο, κόντρες και «πισώπλατα μαχαιρώματα».
 Από τη μια, ο Κυριάκος, δεν ξεχνάει το λυσσαλέο πόλεμο που δέχθηκε από τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εσωκομματικών εκλογών. Και αυτό είναι αλήθεια, καθότι ο Μίχαλος -για τους καλά γνωρίζοντες- δεν αρκέστηκε στην απλή υποστήριξη Μεϊμαράκη, αλλά, όταν βρισκόταν με κόσμο, δε μιλούσε και με …. τα καλύτερα λόγια για τον νυν Αρχηγό της ΝΔ. «Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα τηλέφωνα που έκανε, τους χαρακτηρισμούς που εκστόμιζε και τις απειλές που ασκούσε στα στελέχη των Επιμελητηρίων που εντόπιζε στις ομιλίες Μητσοτάκη;», εκμυστηρεύεται στα parapolitika.gr άνθρωπος του προεδρικού περιβάλλοντος. 
Από την άλλη, στο μικροσκόπιο του «ΕΒΕΑρχη» δεν έχει περάσει απαρατήρητη η «αβάντα» που κάνει ο Κυριάκος, από την πρώτη μέρα που εκλέχθηκε, στο Νίκο Σοφιανό, Γενικό Γραμματέα του ΕΒΕΑ και πρώην συμμαθητή του στο κολλέγιο. Οι καλά γνωρίζοντες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ο σημερινός Πρόεδρος της ΝΔ, πέραν από υποψήφιο στην Α’ Αθήνας, επιθυμεί να τον προκρίνει και εντός του Επιμελητηρίου, επιδιώκοντας, με αυτόν τον τρόπο, να δημιουργήσει έναν νέο πόλο μέσα στο «άβατο» Μίχαλου. 
Και, βέβαια, απέναντι σε αυτά, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια. Είναι κοινά αποδεκτό, εξάλλου, ότι, εδώ και χρόνια, οικοδομεί με συνέπεια ένα ηγετικό και οικουμενικό προφίλ, τόσο εντός ΝΔ, όσο και προς τα έξω. Κάτι που, σε πρώτη ευκαιρία, -και όταν ο Κυριάκος τα βρει «σκούρα»-  δεν αποκλείεται να το αξιοποιήσει, «πληρώνοντας», έτσι, με το ίδιο νόμισμα τον «αντίπαλό» του….
Α.Α.Β.
http://www.parapolitika.gr/