Εντύπωση προκαλεί πως με αφορμή την συζήτηση η ιστοσελίδα Antinews.gr, η οποία όπως είναι γνωστό, εκφράζει της απόψεις του Αντώνη Σαμαρά, με ένα δημοσίευμα κόλαφος σχετικά με τη υπόθεση της Siemens, επιτίθεται τόσο στον...
Αλέξη Τσίπρα, όσο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τους οποίους ταυτίζει, κάτι που δείχνει την διαφωνία του πρώην Πρωθυπουργού στους αντιπολιτευτικούς χειρισμούς του νυν προέδρου της αξιωματική αντιπολίτευσης.
Διαβάστε αυτούσιο το κείμενο:
Σήμερα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα "κονταροχτυπηθούν" και θα "ματώσουν", στη μονομαχία τους, στη Βουλή, για το θέμα της διαπλοκής, της διαφθοράς και των σκανδάλων. Στο δια ταύτα, όμως, τι έχουν να πουν; Ότι, για παράδειγμα, η κορωνίδα των σκανδάλων, το μεγαλύτερο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο διαπλοκής στη Μεταπολιτευτική Ελλάδα, αυτό της Siemens, δεν έχει ακόμα εκδικαστεί; Ότι μόλις πρόσφατα, η δίκη, για "περίεργα" αστείους λόγους, αναβλήθηκε; Ότι ο πρωθυπουργός, επανειλημμένως, από βήματος της Βουλής έχει δηλώσει ότι θα μπει τέλος σε αυτό το σκάνδαλο, κατά παρά ταύτα, ουδέν έχει γίνει; Ότι, ακόμα και στην περίπτωση της εκδίκασης της υπόθεσης του σκανδάλου Siemens στον ΟΤΕ, το πράγμα κακοφορμίζει; Καλά, καλά, ας τα αφήσουμε όλα αυτά περί ανεξάρτητης Δικαιοσύνης ...
Και, βέβαια, κατά την προσφιλή τακτική του, θα την γυρίσει ανάποδο ψαλιδάκι ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, και θα του πει ότι δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ σαράντα χρόνια στην εξουσία για να ευθύνεται για τον ορυμαγδό των σκανδάλων, μεταξύ των οποίων και το μεγαλύτερο, της Siemens, και ως εκ τούτου, εσείς ευθύνεστε για την κατάντια της χώρας. Από τη μεριά του, λοιπόν, τι θα του απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Ότι εγώ δεν ξέρω τίποτα για το σκάνδαλο Siemens, και ότι μόνο κάποια τηλεφωνικά κέντρα και κομπιούτερ πήρα από τον Χριστοφοράκο, κι αυτά τα πλήρωσα (αφότου, όμως, ξέσπασε το σκάνδαλο στην Ελλάδα); 'Η, θα του πει να ρωτήσει την αδελφή του, την Ντόρα, που είχε πιο στενές σχέσεις με τον Χριστοφοράκο -φιλικές πάντα- ή και τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, προς τον οποίον είχαν το "θράσος" πρώην στελέχη της Siemens Hellas να τον καλούν με επιστολή τους να παρέμβει, όταν ήταν πρωθυπουργός, για να λυθεί το "πρόβλημα" με τον ΟΤΕ; Προς όφελος, φυσικά, της γερμανικής εταιρείας. Ειλικρινά, το θέαμα μας ξεπερνάει. Πάνω στα ερείπια μιας χώρας, την οποία οδήγησαν σε καταστροφή οι -θεαματικά κατώτερες των περιστάσεων- πολιτικές και οικονομικές διαπλεκόμενες ελίτ, και σήμερα, δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την ίδια πρακτική κατάληψης του κράτους και επιβολής της δικής της διαπλοκής, να γίνεται τέτοια σπέκουλα προς εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων.
Κοροϊδία πάνω στα αποκαΐδια
Στο μεταξύ, ο εκ των πρωτεργατών του σκανδάλου Siemens, Μιχάλης Χριστοφοράκος, βρίσκεται υπό την προστασία του γερμανικού κράτους, και δεν έρχεται στην Ελλάδα για να λογοδοτήσει, η ίδια η "απόδραση" του ιδίου και του έτερου προσώπου του σκανδάλου, Χρήστου Καραβέλα, από την Ελλάδα, ακόμα έχει αφήσει πάμπολλα ερωτηματικά, ενώ η Siemens ακόμα και σήμερα σφυρίζει αδιάφορα για τις αποζημιώσεις που πρέπει να καταβάλει στο ελληνικό Δημόσιο. Αλλά και το ελληνικό Δημόσιο και η κυβέρνηση, από τη μεριά τους, επίσης κάνουν την πάπια και δεν αναψηλαφούν το σκάνδαλο. Ο κ.Τσίπρας, βέβαια, είναι αμφίβολο εάν θέλει να έλθει σε κόντρα με τη Γερμανία και την κ.Μέρκελ, στρεφόμενος εναντίον της εταιρείας που είναι κράτος εν κράτει στη Γερμανία, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, του οποίου η οικογένεια φημίζεται για τις καλές σχέσεις της με τη Γερμανία, αλλά ταυτόχρονα έχει και λερωμένη τη φωλιά του, εξαιτίας των "φιλικών" σχέσεων της οικογενείας του με τον Μ.Χριστοφοράκο, μάλλον κάνει τα πάντα ώστε να ρίξει στην πολιτική λήθη αυτό το οδυνηρό παρελθόν.
Από τη διερεύνηση του σκανδάλου Siemens, ως γνωστόν, ευθύνες σε ελάχιστους πολιτικούς έπεσαν. Κι αυτοί, οι οποίοι ενεπλάκησαν ποινικά, ήταν οι "καμμένοι". Όλοι οι υπόλοιποι, μόνον κάτι οικιακές συσκευές πήραν. Ε, και αυτό δεν είναι επιλήψιμο, πολύ περισσότερο κολάσιμο ποινικά. Ειλικρινά, σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται; Πιστεύουν, άραγε, ότι υπάρχει κανείς πολίτης που να πιστεύει ότι η Siemens, όπως και άλλες ξένες και ντόπιες εταιρείες, εξασφάλιζαν τα μεγάλα έργα του ελληνικού Δημοσίου, πληρώνοντας τους πολιτικούς, κρατικούς παράγοντες, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες, με τοστιέρες, πλυντήρια, ψυγεία και τηλεοράσεις; Και ποιος έπαιρνε, άραγε, το σχεδόν 10% μίζες από τα έργα; Ουδέποτε μάθαμε με στοιχεία και πρόσωπα. Μάλλον, μάθαμε, αλλά ουδέποτε αποδόθηκε δικαιοσύνη. Ακόμα και τώρα, λοιπόν, που, εξαιτίας της κρίσης, έχει επέλθει πλήρης διάσταση κοινωνίας - πολιτικών, οι τελευταίοι δεν εννοούν να καταλάβουν ότι, με τα ψέματά τους, το μόνο που πετυχαίνουν, είναι να συμβάλλουν στην περαιτέρω απαξίωσή τους, και, έτσι, στην κατάρρευσή τους. Δεν διδάχθηκαν, άραγε, από το γεγονός ότι κάποια κόμματα, από κόμματα εξουσίας, μετετράπησαν σε σχεδόν γκρουπούσκουλα;
Να τους θυμίσουμε εμείς, όμως, μερικά αποσπάσματα από αυτά που οι ίδιοι οι Γερμανοί παράγοντες της Siemens είχαν δηλώσει για τις μίζες, που πιθανώς ακόμα βρίσκονται σε Τράπεζες του εξωτερικού. Σε εμπιστευτικό έγγραφο της αμερικανικής εταιρείας, Debevoise & Plimpton (είχε αναλάβει τη διερεύνηση του σκανδάλου), στις 6 Ιουνίου 2008, αναφερόταν, μεταξύ άλλων: 1."Ο Kutschenreuter (σ.σ.παράγων της Siemens Γερμανίας) ενέκρινε το αίτημα του Χριστοφοράκου, αντιλαμβανόμενος πλήρως ότι τα κεφάλαια του Χριστοφοράκου θα χρησιμοποιούνταν από εκείνον για δωροδοκίες προκειμένου να υποστηριχθούν επιχειρηματικές δραστηριότητες της Siemens Ελλάδος και πιο συγκεκριμένα δωροδοκίες σε πολιτικά κόμματα". 2."Ο Χριστοφοράκος του είπε (σ.σ. στον Κουτσενρόϊτερ) στο λόμπυ του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, την άνοιξη του 2004, κατά τη διάρκεια μιας ανάλυσης και συνέντευξης Τύπου του ICN στην Αθηνα, ότι ήταν αναγκαίες περισσότερες (!) καταβολές προμηθειών στην Ελλάδα, προκειμένου να καλυφθούν οι προεκλογικές ανάγκες των δυο μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων για τις βουλευτικές εκλογές εκείνη τη χρονιά". 3."Ο Ρίχτερ (σ.σ. στέλεχος της Siemens Γερμανίας) ανέφερε ότι θυμόταν πως ο Μαυρίδης (σ.σ. άμεσα εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο, στέλεχος της Siemens Hellas) τον ενημέρωσε ότι ένα μέρος των χρημάτων χρησιμοποιούταν για την πληρωμή υπαλλήλων του ΟΤΕ και ένα άλλο μέρος για την άσκηση επιρροής στα πολιτικά κόμματα" (άραγε, δεν ήταν μόνον τα δυο κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ;).
Η "Αγία οικογένεια"
Αλλά και για την οικογένεια Μητσοτάκη, ουδέν επιλήψιμο αποκαλύφθηκε, με εξαίρεση κάποια ψυγεία, πλυντήρια και τηλεφωνικά κέντρα. Αν, πάντως, ρίξει κανείς μια ματιά στα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το σκάνδαλο Siemens (και είναι χαρτοκιβώτια που πιάνουν τουλάχιστον δυο δωμάτια), θα διαπιστώσει ότι η οικογένεια Μητσοτάκη είχε πολύ περισσότερες σχέσεις με τον Χριστοφοράκο απ' ότι άλλοι πολιτικοί. Κι ας ήταν περισσότερα χρόνια στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ. Και το τελευταίο, βεβαίως, είχε, και σίγουρα ως εξουσία τις περισσότερες, αλλά ως οικογένεια το Νο1 για την Siemens φαίνεται ότι ήταν η "Αγία οικογένεια".
Γάμοι, βαφτίσια, συνεντεύξεις Τύπου που οργάνωνε η Siemens και πανταχού παρούσα ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, κοσμικές εκδηλώσεις, ακόμα και μπιλιετάκια για διορισμούς που στέλνονταν στο όνομα της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπάρχουν στα αρχεία της Siemens. Μέχρι και ηλεκτρονική αλληλογραφία Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, τον Ιούλιο του 2003, για συμβουλές σχετικά με δικηγόρους ειδικευμένους στα διαζύγια, υπάρχουν.
Ο Μ.Χριστοφοράκος, ως όλα δείχνουν, εξακολουθούσε να διατηρεί σχέσεις με μέλη της οικογενείας Μητσοτάκη ακόμα και την περίοδο που οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Siemens βρίσκονταν στο ζενίθ, και πλέον είχε αρχίσει η ασφυκτική πίεση σε βάρος του. Έτσι, στις 5 Οκτωβρίου 2007, δηλαδή δύο μήνες προτού παραιτηθεί από επικεφαλής της Siemens Hellas, έλαβε πρόσκληση από το γραφείο της κ.Αικατερίνης Μητσοτάκη να παραβρεθεί σε γάμο στα Χανιά. Κατόπιν, όπως ανέφερε στο φαξ, θα ακολουθούσε «το δείπνο στο σπίτι του προέδρου (σ.σ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη) στο Ακρωτήρι». Σε χειρόγραφες σημειώσεις που υπάρχουν στο φαξ, άγνωστο από ποιο χέρι, προτείνονται κάποια ξενοδοχεία, τα οποία, όμως, «απέχουν 20' από το σπίτι του προέδρου». Ήταν η δεύτερη φορά, μετά από γάμο του Κωστή Μπακογιάννη στο Καρπενήσι, το 2006, που πήγε με ελικόπτερο ο Χριστοφοράκος, οπότε κλήθηκε ο ίδιος σε γάμο στενού προσώπου της οικογενείας.
Ο άλλοτε ισχυρός εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας, όμως, με κάθε ευκαιρία, επεφύλασσε προνομιακή μεταχείριση, στο πρόσωπο της Ντόρας Μπακογιάννη. Έτσι, πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις, που η Siemens διοργάνωσε συναντήσεις με δημοσιογράφους μεγάλων διεθνών ΜΜΕ, αποκλειστικά για την κ.Μπακογιάννη και τον κ.Χριστοφοράκο. Η Siemens, όμως, ως πολυεθνική δεν έπαιζε. Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο ακόμα και να «ελέγξει» ομιλία της κ.Μπακογιάννη, πριν από μεγάλη διάσκεψη που οργάνωσε η εταιρεία. Πρόκειται για την ομιλία που θα έκανε στη διάσκεψη «Opionion Leader of the Siemens Group» (Αθήνα 11-13/2/2004). Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην «ατζέντα Χριστοφοράκου», στις 4-2-2004, σε ηλεκτρονικό μήνυμα που στέλνει η υπεύθυνη για θέματα επικοινωνίας της Siemens στη Γερμανία, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η κ.Λάϊντμαν έχει εγκρίνει την ομιλία και την παρουσίαση της Δημάρχου (σ.σ. κ.Μπακογιάννη) σε συνεργασία με τη γραμματέα του κ.Γκάνσβιντ». Πως δεχόταν κάτι τέτοιο μια πολιτικός "πρώτης γραμμής", είναι απορίας άξιον. Μια ημέρα αργότερα, στις 5-2-2004, η υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας στέλνει ένα άλλο ηλεκτρονικό μήνυμα, αυτή τη φορά στον κ.Χριστοφοράκο, όπου τον ενημερώνει για το δείπνο που έχει προγραμματιστεί στο Πλανητάριο, στις 11-2-2004. Σε αυτό θα μετείχαν τρία στελέχη της Siemens Γερμανίας, ο πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas, η κ.Μπακογιάννη, καθώς και 8 εκπρόσωποι μεγάλων, γερμανικών και άλλων ξένων ΜΜΕ.
Στην "ηλεκτρονική ατζέντα", στην "χειρόγραφη ατζέντα", και στο "αρχείο" Χριστοφοράκου, οι αναφορές στο όνομα "Μητσοτάκης" και "Μπακογιάννη" είναι πάμπολλες. Όπως οι προσκλήσεις που έπαιρνε ο Χριστοφοράκος για κοσμικές και άλλες εκδηλώσεις. Για παράδειγμα, αυτή της Κατερίνας Μητσοτάκη και του Απόστολου Μαυραγάνη: «11/7, πρόσκληση στον γάμο τους που θα γίνει στον ιερό ναό του Αγ.Δημητρίου στο γκόλφ Γλυφάδας, το Σάββατο 20 Αυγούστου 2003. Θα ακολουθήσει δεξίωση στο πατρικό της οικογένειας Μητσοτάκη, Π.Μπακογιάννη 13, Γλυφάδα». 'Η ότι η κ.Μπακογιάννη ευχαριστεί για την χορηγία της Λέσχης Φιλίας (σε άλλο σημείο της ατζέντας αναφέρεται: «29/2 έστειλε φωτογραφίες από το Gala»). Αλλά και πολλά μηνύματα από το γραφείο του κ.Κων.Μητσοτάκη (Κυπραίου), του Κυριάκου Μητσοτάκη, μέχρι και φαξ με βιογραφικό εστάλη, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την σύζυγο του κ.Κυριάκου Μητσοτάκη, Γκραμπόφσκι ("Η Στ...η. fax 26/1 προς εσάς, κατόπιν τηλεφ. επικοινωνίας με την κα.Grabowski σας στέλνει το βιογραφικό της σημείωμα"). Επίσης, τιμολόγια, κατόπιν παραγγελιών για «Γοργιανάδες – Ευρυτανίας» ύψους 915,53 ευρώ που φέρεται να πληρώθηκε από την ΣΗΜΕΝΣ ΑΕ. Για τον τότε βουλευτή της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, παραγγελία και παραλαβή του εξοπλισμού ηλεκτρονικού εξοπλισμού (τηλεφωνικά κέντρα, υπολογιστές κ.λ.π) για το γραφείο του (Λυκείου 5) και το εκλογικό του κέντρο (Χαλκοκονδύλη) ύψους περίπου 140.000 ευρώ, που τα εξόφλησε ο ίδιος με 6 όμως μήνες καθυστέρηση και αφού είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο Siemens. Επίσης, παραγγελία στο όνομα της πρώην συζύγου του βουλευτή, Μαρέβα Μητσοτάκη, ύψους 498 ευρώ χωρίς όμως να υπάρχει καμία πληροφορία στην σχετική στήλη της για τον τρόπο χρέωσης της παραγγελίας. Μέχρι και χορηγία στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, με επικεφαλής τότε τον Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της κ.Μπακογιάννη, υπάρχει.
Επιστολή στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
Τα παραπάνω, βέβαια, δεν είναι παρά μερικά ψιλολοΐδια, ενδεικτικά των “φιλικών” σχέσεων της οικογενείας με τον Χριστοφοράκο. Η Siemens, όμως, δεν ήταν κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα. Μάλιστα, είχε υπερβεί τα εσκαμμένα. Εκμεταλλευόμενη το κλίμα διαφθοράς που η ίδια, μεταξύ των άλλων, καλλιεργούσε στην Ελλάδα, είχε φτάσει στο σημείο να απευθύνεται ευθέως, ακόμα και στον πρωθυπουργό,, για να επιληφθεί προσωπικώς (!) ώστε να «τρέξουν» μεγάλα έργα στον ΟΤΕ. Έργα, τα οποία η ίδια επιθυμούσε διακαώς. Αυτό δείχνει η επιστολή της προς τον άλλοτε πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στις 30 Αυγούστου 1993. Σε μια περίοδο, που εκκρεμούσε η ιδιαιτέρως μεγάλη συμφωνία για να προμηθευτεί ο ΟΤΕ ένα εκατομμύριο ψηφιακές παροχές από Siemens και Intracom. Τότε, ως γνωστόν, μαινόταν η κυβερνητική κρίση, ενώ η Αθήνα εσείετο από τις διαδηλώσεις, ακριβώς λόγω κυβερνητικών σχεδίων για τον ΟΤΕ.
Η επιστολή που φέρει την ένδειξη «Επείγον», εστάλη από τον πρώην διευθυντή οικονομικών της Siemens Hellas, κ.Π.Κρέπαπα, και το έτερο στέλεχος της εταρείας, κ.Η.Γεωργίου. Ο Ηλίας Γεωργίου είναι από τους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο Siemens. Η επιστολή με τίτλο «Κατακύρωση διεθνούς διαγωνισμού ΟΤΕ 1.100.000 ψηφιακών παροχών (Διαγωνισμός ΟΤΕ υπ’αριθμόν 7753/92)», αναφέρει τα εξής: «Αξιότιμε κ.Πρωθυπουργέ. Για το προαναφερόμενο μείζον θέμα που μας απασχολεί ιδιαίτερα ως εγχώρια βιομηχανία τηλεπικοινωνιών και μετά την απογοητευτική συζήτηση που είχαμε με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, κ.Στ.Μάνο, θεωρούμε πλέον απαραίτητη την προσωπική σας παρέμβαση. Συνημμένα σας αποστέλλουμε την σχετική απαντητική επιστολή μας από 27-8-1993 προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και σας παρακαλούμε για άλλη μια φορά να επιληφθείτε προσωπικώς. Με εξαιρετική τιμή Σημενς Τηλεβιομηχανική ΑΕ». Το ζήτημα, βέβαια, δεν είναι τόσο το ότι η Siemens έστειλε επιστολή στον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά το “θράσος” της να του ζητάει να “μαλώσει” τον υπουργό Οικονομίας και να παρέμβει προσωπικά (!) για να προχωρήσουν οι μπίζνες της. Κατανοητόν ότι η Siemens είναι μια μεγάλη πολυεθνική, αλλά οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πολύ καλά ότι με αυτό το “στυλάκι” δεν απευθύνεται εταιρεία σε πρωθυπουργό χώρας. Πόσο μάλλον, επιστολή σε πρωθυπουργό δεν στέλνουν κάποια στελέχη εταιρείας, αλλά ο πρόεδρός της και μάλιστα της “μητρικής” εταιρείας και όχι του παραρτήματός της.
Λίγα χρόνια μετά, με την επικράτηση του, επίσης “γερμανοαναθρεμένου”, Κ.Σημίτη στις εκλογές του 1996, στην «Έκθεση της Siemens για την κατάσταση στην Ελλάδα» αναφέρεται: «Στις 22-9-1996 διεξήχθησαν στην Ελλάδα βουλευτικές εκλογές. Νίκησε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατέλαβε 163 από τις 300 έδρες του κοινοβουλίου. Με τα αποτελέσματα αυτά μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς ως σταθερή την πολιτική κατάσταση στη χώρα και ευνοϊκό το κλίμα για την δική μας επιχειρηματική δραστηριότητα. Πρέπει λοιπόν, να επισπευσθούν οι διαδικασίες για να κλειστούν οι σχετικές συμφωνίες». Ένα χρόνο αργότερα, το 1997, «κλείδωσε» η περίφημη -πλην όμως σκανδαλώδης- σύμβαση 8002 της Siemens με τον ΟΤΕ. Η εταιρεία έπαιρνε «δουλειά» ύψους 158 δισ. δρχ. Η Intracom επίσης, 222,7 δισ.δρχ. Τελικά μόνο η σύμβαση έφτασε τα 885 εκατ. ευρώ για τη Siemens.
Πλήρης άλωση
Εάν θέλουμε να δούμε πόσο αλωμένο είχαν όλο το πολιτικό και κρατικό σύστημα, από πάνω μέχρι κάτω, όχι μόνον η Siemens, αλλά και αρκετοί άλλοι, αρκεί μια ματιά σε εμπιστευτικό έγγραφό της, στις 16-11-2005. Αφορά τον ΟΣΕ και “πληροφορίες ότι εξετάζεται η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του. Σε αυτά τα πλαίσια επιχειρείται η κατάργηση της Διεύθυνσης Ηλεκτροκίνησης Σηματοδότησης Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων και το σπάσιμό της στις διευθύνσεις, Διεύθυνση Γραμμής, Διεύθυνση Παραγωγής και Διεύθυνση Εγκαταστάσεων Μελετών Ακίνητης Περιουσίας”. Και τι την ενδιέφερε τη Siemens αυτό, θα αναρωτηθεί κάποιος; Ιδού η απάντηση, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον: “Φημολογείται ότι αυτό το θέμα υποκινείται από τις μεγάλες κατασκευαστικές (Ακτωρ, Τερνα) με στόχο να ελέγχουν όλα τα έργα τα οποία θα εμφανίζονται σαν κατασκευαστικά έργα. (...) Οι φίλοι μας (!) στη Διεύθυνση Σιδηροδρομικών Συστημάτων δέχονται αυτή τη στιγμή πόλεμο εκ μέρους της γενικής διεύθυνσης. Αυτό πιθανόν να επηρεάσει την συγκρότηση και τη λειτουργία της επιτροπής για την αξιολόγηση του διαγωνισμού ...”.
Και μετά διερωτώμεθα πως καταστράφηκε αυτή η χώρα, ποιοι ευθύνονται, και κάθονται να συζητάνε στη Βουλή περί διαπλοκής και σκανδάλων.
Πηγή: Antinews