30 Νοε 2016

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Όλοι οι καναλάρχες εναντίον του Μαρινάκη - Ποιοι συμμαχούν κατά του εφοπλιστή

Αποφασισμένοι να μην αφήσουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να εκπέμψει το υπό σύσταση κανάλι ONE, μέχρι να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός από το ΕΣΡ, φέρονται οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Σε κοινό μέτωπο οι ....
παραδοσιακοί καναλάρχες δεν σκοπεύουν να επιτρέψουν στον γνωστό εφοπλιστή την εκπομπή σήματος, επικαλούμενοι τη νομοθεσία, αλλά και ασκώντας πιέσεις στην κυβέρνηση… για όσο τουλάχιστον το τηλεοπτικό τοπίο παραμένει αρρύθμιστο.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες σε συναντήσεις που πραγματοποιούν μεταξύ τους όλο και πιο συχνά τελευταία… το θέμα Μαρινάκη βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων τους. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, Βαρδινογιάννης, Κυριακού, Αλαφούζος, Κοντομηνάς συμφωνούν ότι μέχρι το νέο διαγωνισμό που αυτή τη φορά θα γίνει από το ΕΣΡ… δεν πρέπει η διαφημιστική πίττα να τεμαχιστεί περισσότερο… με αποτέλεσμα κοινός παρονομαστής όλων να είναι η απόφαση να μπλοκάρουν νομικά κάθε προσπάθεια που ενδεχομένως κάνει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού για να εκπέμψει ο νέος σταθμός.
Εκτός όμως από τα νομικά μέσα που διαθέτουν οι καναλάρχες για να προσβάλλουν ενδεχόμενη εισήγηση της κυβέρνησης προς το ΕΣΡ για να χορηγήσει προσωρινές βεβαιώσεις και σε όσους δεν εκπέμπουν μέχρι σήμερα, δηλαδή σε νέους παίκτες που πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου Παππά… Σημαντικό «όπλο» είναι η δύναμη πυρός που διαθέτουν απέναντι στην κυβέρνηση σε σχέση με τον Μαρινάκη. Με άλλα λόγια θεωρούν και προφανώς έτσι είναι, ότι ο συσχετισμός δυνάμεων είναι υπέρ τους και δύσκολα η κυβέρνηση θα επιχειρούσε να τους δυσαρεστήσει με κίνδυνο να στραφούν ξανά εναντίον της!
Άρα είναι σχεδόν βέβαιο ότι η κυβέρνηση που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί την αναμόχλευση του θέματος των αδειών, προτιμώντας να ξεχαστεί… δεν θα ρισκάρει να ικανοποιήσει το αίτημα Μαρινάκη και να βρεθεί ξανά στο στόχαστρο των καναλιών, πυροβολώντας την από το πρωί μέχρι το βράδυ… καταστρέφοντας τις γέφυρες που έριξε.
Με πληροφορίες από enimerosi24