18 Ιαν 2017

Ο Σαμαράς ξέχασε ποιος του τράβηξε το χαλί το '14

Αλλα είπε χθες και άλλα είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό σε συνέντευξή του
Σε σύγχυση δείχνει να βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δεν θυμάται ποιος τον έριξε στα τέλη του 2014. 


Με χθεσινή συνέντευξή του στην ιστοσελίδα newpost.gr, ο πρώην πρωθυπουργός αρνείται ότι τον έριξαν οι δανειστές στήνοντάς του παγίδες.

Ετσι, διαψεύδει όχι μόνο τον Γιάνη Βαρουφάκη, που έχει ισχυριστεί ότι ο Β. Σόιμπλε του είχε αποκαλύψει πως είχε αποφασίσει από τον Ιούνιο του 2014 να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό! Κι αυτό γιατί, σε συνέντευξή του στις 22 Απριλίου 2015 στο MEGA, ο κ. Σαμαράς είχε ομολογήσει ότι «τα έσπασε με την τρόικα», κατηγορώντας την ότι ανέβαζε διαρκώς τις απαιτήσεις της, ουσιαστικά εξωθώντας τις διαπραγματεύσεις σε ναυάγιο.

«Εκαναν επιλογή επιφυλακτικής στάσης. Ηξεραν ότι υπήρχε πιθανότητα πρόωρων εκλογών και έβλεπαν και τις δημοσκοπήσεις. Αισθάνθηκα ότι δεν ήθελαν συμφωνία» είχε πει, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος έχουν κινηθεί τόσο ο Αδωνις Γεωργιάδης, στενός πολιτικός φίλος του κ. Σαμαρά, όσο και φιλικές προς αυτόν ιστοσελίδες (antinews.gr, liberal.gr).

Σήμερα, όμως, ο πρώην πρωθυπουργός λέει άλλα πράγματα, ίσως για να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τα «κέντρα λήψης αποφάσεων» του εξωτερικού:
«Επί δικής μας κυβερνήσεως, τον Νοέμβριο του 2014, δηλαδή πολύ αργότερα απ’ ό,τι ισχυρίζεται τώρα ο κ. Βαρουφάκης, το Εurogroup και ο κ. Σόιμπλε ψήφισαν ομόφωνα ότι η Ελλάδα μπορούσε να βγει οριστικά από τα Μνημόνια. Και μάλιστα, έναν χρόνο και πλέον νωρίτερα απ’ ό,τι προέβλεπε τότε το πρόγραμμα» ανέφερε στη χθεσινή συνέντευξή του και συνέχισε:

«Ε, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ μας ανέτρεψε! Και όσοι τότε μέσα στη Βουλή αρνήθηκαν να εκλέξουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας. Και ιδιαίτερα εκείνοι που θα μπορούσαν να έχουν αποτρέψει την καταστροφή» είπε.
Ο λαός, κατά τον πρώην πρωθυπουργό, «πληρώνει ακριβά σήμερα τα λάθη και τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης Τσίπρα. Δυστυχώς, όλα εκείνα για τα οποία προειδοποιήσαμε βγήκαν αληθινά».

Παράλληλα, υπερασπίστηκε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ χαρακτήρισε αναγκαία τη διεύρυνση της Ν.Δ. Το Μαξίμου τού απάντησε ειρωνικά, λέγοντας ότι «μονάχα με συμπόνια μπορεί να υποδεχτεί κανείς τη συνέντευξη του κ. Σαμαρά».

http://www.dimokratianews.gr/