20 Ιαν 2017

Απέτυχε η προβοκάτσια Παπασταύρου και Μεταξά

Aπέτυχε παταγωδώς η προβοκάτσια του φοροφυγά δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου (κορυφαίος σύμβουλος του Μαξίμου επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου), του συνεταίρου του Αγγελου Μεταξά (καταζητούμενος διεθνώς για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου ..
χρήματος) και ομάδας συνεργατών τους κατά της αστυνομικής συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ.
Οπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία» στις 14 Δεκεμβρίου 2016, η «ομάδα» Παπασταύρου - Μεταξά για να παρεμποδίσει τις έρευνες κατά πολλών συνεργατών της (Ελληνες πολίτες εβραϊκού θρησκεύματος με μόνιμη φορολογική κατοικία στη χώρα μας) είχε εξαπολύσει πρωτοφανείς κατηγορίες εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας και των οικονομικών εισαγγελέων.
Μεταξύ άλλων, οι εμπλεκόμενοι στο δίκτυο φοροδιαφυγής υποστήριξαν και συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι οι νόμιμες και επιβεβλημένες έφοδοι στις οικίες υπόπτων της «λίστας Λαγκάρντ», της «λίστας Μπόργιανς» και των Panama Papers αποτελούν «αντισημιτικές επιθέσεις». Ισχυρίζονται, επίσης, ότι η ΕΛ.ΑΣ. και η Δικαιοσύνη βρίσκονται υπό την «επιρροή ακροδεξιών ομάδων» και, επιπλέον, κάνοντας συγκρίσεις των αστυνομικών και των εισαγγελικών ερευνών με τις εισβολές των ναζιστικών στρατευμάτων σε σπίτια Ελλήνων πολιτών επί Κατοχής!
Ωστόσο, οι κυβερνήσεις της Αθήνας και της Ιερουσαλήμ αποφάσισαν, με την ευκαιρία της διήμερης επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στην ισραηλινή πρωτεύουσα, που ολοκληρώθηκε προχθές, να διευρύνουν τη συνεργασία τους.
Προστασία
Πέρα από τα ζητήματα πολιτικής προστασίας (αντιμετώπιση πυρκαγιών, σεισμών και τεχνογνωσία χειρισμού άλλων απειλών σε αστικές περιοχές), οι δύο πλευρές συμφώνησαν και σε πολλές πτυχές της επιμέρους τεχνικής συνεργασίας τους για την αντιμετώπιση του κινδύνου κυβερνοεπιθέσεων και της τρομοκρατίας, καθώς και, γενικότερα, για την προστασία των Ισραηλινών τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας.
Σημείο-κλειδί για την επίλυση και των τελευταίων εκκρεμοτήτων είναι η κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων της αναθεωρημένης διμερούς Συμφωνίας Αστυνομικής Συνεργασίας, που έχει υπογραφεί από τον Οκτώβριο του 2013 χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες.
Η αναθεωρημένη συμφωνία δίνει έμφαση στην (σημαντική και για τις έρευνες λιστών τύπου Λαγκάρντ) κοινή δράση κατά οργανωμένων εγκληματικών συμμοριών με τη χρήση νέων μεθόδων επιστημονικής ανάλυσης.
Αυτός ο «κίνδυνος» ήταν, προφανέστατα, και το κίνητρο της προβοκάτσιας της «ομάδας» του κ. Παπασταύρου, που θέλησε εγκαίρως (και μάλλον χονδροειδώς) να υπονομεύσει τη συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ και την εικόνα της χώρας μας διεθνώς, ώστε να καταστήσει αναξιόπιστα τα στοιχεία που συλλέγονται για τις «λίστες Λαγκάρντ», «Μπόργιανς» και τα Panama Papers. Ενδεικτικό της επικινδυνότητας των κινήσεων της «ομάδας Παπασταύρου» είναι ότι οι αρχικές συκοφαντίες κατά της ΕΛ.ΑΣ. είχαν διατυπωθεί περίπου ταυτόχρονα με τις συνομιλίες των πρωθυπουργών Αλ. Τσίπρα και Μπ. Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ και τη συνεδρίαση της ομάδας αστυνομικών εμπειρογνωμόνων Ελλάδας - Ισραήλ στην Αθήνα, τον Νοέμβριο του 2016.
Είχαν προηγηθεί οι συνομιλίες προσωπικού απεσταλμένου του κ. Τσίπρα στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ λίγες εβδομάδες νωρίτερα, η συνεδρίαση των αστυνομικών εμπειρογνωμόνων στην Ιερουσαλήμ τον Μάιο και η συνάντηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστρατήγου Κ. Τσουβάλα, με την πρέσβειρα του Ισραήλ Ιρίτ Μπεν Αμπα τον Ιούλιο.
http://www.dimokratianews.gr/content/71049/apetyhe-i-provokatsia-papastayroy-kai-metaxa