21 Ιαν 2017

Το νέο πρόβλημα του Μητσοτάκη – Πάει για διάσπαση η ΔΑΚΕ

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλιμακώνει την πολεμική του κατά της κυβέρνησης και η ΝΔ προσπαθεί να επιτύχει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση προσβλέποντας σε πρόωρες εκλογές, σοβαρή κρίση έχει ξεσπάσει...
στους κόλπους της συνδικαλιστικής παράταξης του κόμματος τη ΔΑΚΕ, η οποία οδηγείται σε διάσπαση.
Στελέχη κατηγορούν την ηγεσία ότι κινείται με μοναδικό γνώμονα τη νομή εξουσίας, ζητούν παρέμβαση του κόμματος και προειδοποιούν για αποχωρήσεις. Οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις προκαλούν τριγμούς και στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ.
Η κρίση εκδηλώθηκε σταδιακά στα ηγετικά κλιμάκια της ΔΑΚΕ, με αφορμή σειρά αποφάσεων και επιλογών του προέδρου της παράταξης Νίκου Κιουτσούκη – ο οποίος είναι Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ. Σφοδρές επικρίσεις διατυπώθηκαν εναντίον του – και κατά της ομάδας στελεχών που τον στηρίζουν – για τη στάση που έχουν τηρήσει ως μέλη της διοίκησης της συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας στη διαμόρφωση της πολιτικής της για τα εργασιακά θέματα των μνημονίων.
Η εσωτερική σύγκρουση κορυφώθηκε στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, την Τετάρτη, όπου ζητήθηκε ανοιχτά η παραίτηση του προέδρου της Νίκου Κιουτσούκη.