Δημοσίευμα που φέρει την υπογραφή της συναδέλφου Ιωάννας Ηλιάδη για τοArmyNow.net θέλει να παρατηρείται «κινητικότητα» στο θέμα της μετακόμισης στρατιωτικών μονάδων εντός Αττικής, με ειδική αναφορά στο «φιλέτο» όπως αποκαλείται,
με όρους real estate (ως ακίνητο δηλαδή) του στρατοπέδου στο Ρουφ.
Στο δημοσίευμα υπάρχει η πρόταση αξιοποίησης του ακινήτου για την οικοδόμηση κατοικιών για τους ΕΠΟΠ που εμφανίζονται ως οι αδικημένοι – και είναι – παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες που αφορούσαν στην εξασφάλιση μισθού και στέγασης για να προσελκύσει κόσμο στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι πολλοί έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το ακίνητο στο Ρουφ, οπότε, προσθέτουμε εμείς, ο μεγάλος κίνδυνος είναι να συνεχιστεί η «τάση» του τελευταίου διαστήματος για παραχώρηση τέτοιων εκτάσεων «στις τοπικές κοινωνίες» με μάλλον αστεία ανταλλάγματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Φανταζόμαστε, ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στις εξαγγελίες περί αξιοποίησης της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων με σκοπό να φέρουν έσοδα και δεν εξαντλούνται μόνο σε ένα σχέδιο που αφορά σε περιοχή πλησίον της Αττικής για τις πιθανότητες υλοποίησης του οποίου, πολλοί δείχνουν να αμφιβάλουν ζωηρά.
Αποσπασματικές ενέργειες είναι καταδικασμένες να αποτύχουν και στο τέλος αυτό που θα μείνει είναι η παράδοση για πολιτικούς λόγους (βλ. ψηφοθηρικούς) πραγματικών «φιλέτων» τα οποία θα μπορούσαν να «ξελασπώσουν» τα Επιτελεία. Διότι από προθέσεις, εξαγγελίες και διακηρύξεις, χορτάσαμε στην Ελλάδα.
Μήπως να ξεκινούσαν από τα πολύ απλά; Δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος και του αναπτυξιακού και πολιτικώς ορθού χαρακτήρα της πρωτοβουλίας αν έπαιρναν την πρωτοβουλία και ρύθμιζαν το νομικό / θεσμικό πλαίσιο κατά τρόπον που θα επέτρεπε τη φιλοξενία στις αχανείς εκτάσεις των στρατοπέδων φωτοβολταϊκών πάρκων για παράδειγμα;
Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι θα γινόταν «πάρτι» από ενδιαφερόμενους επενδυτές, οι οποίοι θα είχαν ας πούμε υποχρέωση να καλύπτουν ενεργειακά τη μονάδα και να διοχετεύουν το ρεύμα στη ΔΕΗ ή τους ιδιώτες, με το υπουργείο ή/και τα Γενικά Επιτελεία να εισπράττουν και από πάνω ένα ποσοστό των κερδών, πέραν της εξοικονόμησης κονδυλίων διά της κάλυψης των αναγκών τους και της εξασφάλισης πιο ανθρώπινων συνθηκών για το προσωπικό, στρατιωτικό ή πολιτικό, συν όσους υπηρετούν τη θητεία τους.
http://www.defence-point.gr/news/?p=174786