6 Απρ 2017

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-NOΔΕ Πέλλας.Άνω κάτω με τον προστατευόμενο του Αυγενάκη.Αγνοούνται οι εισπράξεις των εσωκομματικών εκλογών!

 Στα χέρια κόντεψαν να πιαστούν σε μια θυελλώδη συνεδρίαση οικονομικού απολογισμού τα μέλη της ΝΟΔΕ Πέλλας την περασμένη εβδομάδα στα Γιαννιτσά. Μετά από το εξώδικο για οφειλές ύψους 11.000 ευρώ σε απλήρωτα ενοίκια γραφείων, έπρεπε να αναζητηθούν ευθύνες...
για την απώλεια εσόδων από τις εσωκομματικές εκλογές του 2015-16.Ο εσωτερικός οικονομικός έλεγχος όμως, έβγαλε «παπάδες». Από τα 21.000 Ευρώ που θα πρεπε να παραδοθούν στα κεντρικά ως εισπράξεις των 3 ευρώ που πλήρωναν οι οπαδοί της ΝΔ ,τελικώς παραδόθηκαν μόνο…3.000 !!!Και τα εξώδικα για  οφειλές προς τρίτους,πέφτουν βροχή.
    Στο στόχαστρο όλων βρέθηκε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής  Θωμαϊδης ,γνωστός για την προνομιακή και στενή-όπως ο ίδιος διατυμπανίζει- σχέση του με τον Γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη. Ο κ.Θωμαϊδης εγκαλούμενος από τα τοπικά στελέχη , να δώσει πλήρη απολογισμό, καθώς είχε την ευθύνη των εσωκομματικών εκλογών στην Πέλλα,αρνήθηκε να εμφανίσει στοιχεία εξόδων και ενώπιον όλων των μελών της ΝΟΔΕ Πέλλας διακήρυξε πως δεν αναγνωρίζει τη  διαδικασία και δεν καταθέτει παραστατικά!
   Όταν μάλιστα του ζητήθηκε να δικαιολογήσει με αποδείξεις το τεράστιο έλλειμμα χρημάτων, εκείνος επανέλαβε πως δεν νομιμοποιεί τη διαδικασία, υπονοώντας την ειδική σχέση του με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Η προσβλητική στάση του, εξόργισε τους παρευρισκόμενους και δυναμίτισε το κλίμα ενώ δεν έλειψαν οι έντονοι διαξιφισμοί και αψιμαχίες.
   Τα πνεύματα οξύνθηκαν τόσο πολύ που κάποια στιγμή οι φωνές ακούγονταν σ’ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο.Το ρόλο του πυροσβέστη έπαιξε ο Τομεάρχης Πέλλας ,γνωστός δικηγόρος από την Κατερίνη ο οποίος άναυδος με τα όσα άκουγε ,επιχείρησε μαζί με τους ψυχραιμότερους να κατευνάσει τα πνεύματα ενώ από την επομένη μέρα κλήθηκε να αποσοβήσει την απειλή για ομαδικές παραιτήσεις στελεχών.
  Το ερώτημα βέβαια που πλανάται στην Πέλλα είναι ένα και μοναδικό.Το πως δηλαδή, θα πείσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη της ΝΔ ότι θα σεβαστούν το δημόσιο χρήμα όταν την ίδια στιγμή δεν απολογούνται για την απώλεια χρημάτων από τα δικά τους ταμεία.