21 Ιουν 2017

ΒΑΛΤΕ στοιχημα ηταν ΠΑΣΟΚ ο δημαρχος η δεν ηταν του ΠΑΣΟΚ?Δήμος Ηρακλείου: Πληρώθηκαν σε εργολάβο εργασίες που δεν έγιναν ποτέ!- Τί εντόπισε ο έλεγχος σε πανάκριβο έργο (έγγραφο)

Εργασίες που δεν έγιναν ποτέ πληρώθηκαν από τις υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου σε εργολάβο για έργο που εξελίσσεται στην πόλη!
Πρόκειται για το έργο της ανέγερσης του
10ου νηπιαγωγείου, στην οδό Μελιδωνίου, με συνολικό προϋπολογισμό  1.113.564,47€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ΕΤΠΑ, από το οποίο και χρηματοδοτείται.
Στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται, εκπρόσωποι της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Κρήτης έκαναν αυτοψία στις 24 Μαρτίου 2017 προκειμένου να διαπιστώσουν αν όσα έχουν πληρωθεί ή πρέπει να πληρωθούν έχουν πράγματι γίνει, όμως εντόπισαν εργασίες για τις οποίες είχε γίνει η πληρωμή τους, χωρίς όμως αυτές να έχουν εκτελεστεί! Στον έλεγχο της ημέρας εκείνης βρέθηκε να έχουν κοπεί τιμολόγια σχεδόν 32.000 ευρώ, χωρίς όμως και να ανταποκρίνονται σε έργο!
Η οριστική έκθεση για το περιστατικό, κατατέθηκε στην υπηρεσίες μόλις πριν λίγες ημέρες και χθες, με απόφασή της η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Κρήτης, την οποία υπογράφει ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ζήτησε πίσω από το δήμο τα χρήματα, χαρακτηρίζοντας την καταβολή παράνομη.
Το έργο είχε ανατεθεί, μετά από διαγωνισμό, τον Ιούνιο του 2014, με συμβατική υποχρέωση παράδοσης ενός χρόνου, χωρίς όμως να γίνει δυνατή η κατασκευή του σε αυτό το διάστημα, με αποτέλεσμα να δοθεί παράταση.
Δείτε την απόφαση δημοσιονομικής διόρθωσης που υπέγραψε χθες, ως επικεφαλής της υπηρεσίας, ο περιφερειάρχης Κρήτης
10ο νηπιαγ 1http://www.candianews.gr