Παρά το γεγονός ότι η εισαγγελέας δέχτηκε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης και πρότεινε να μετατραπεί σε πλημμέλημα και να απαλλαγεί λόγω παραγραφής, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε την πρόταση. Καταδικάστηκε λοιπόν, για το κακούργημα και του αναγνωρίσθηκε ..
το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου. Έγινε δε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να έχει η έφεση αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
Σύμφωνα με το tharrosnews.gr ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου εξήγησε ότι αποδέχεται την πράξη του, όμως όλα τα χρόνια εργάσθηκε κανονικά στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και μετά Περιφερειακή Ενότητα, προσφέροντας σημαντικό έργο. Χαρακτηριστικά, είπε ότι προσέφερε τόσο μεγάλη εργασία που αντισταθμίζει τη βλάβη που κατηγορείται ότι προκάλεσε.
Αναλύοντας περισσότερο, ο δικηγόρος είπε ότι η συγκεκριμένη θέση ήταν προσωποπαγής και θα διοριζόταν ακόμα και με το απολυτήριο Λυκείου. Κατά συνέπεια, το ποσό που έπαιρνε επιπλέον, λόγω του πτυχίου, ήταν 150 ευρώ το μήνα και υπολογίζοντας από το 2006 έως το 2014, η ζημιά που προκάλεσε ανέρχεται σε 30.760 ευρώ. Έτσι, υποστήριξε ότι πρόκειται για πλημμέλημα και όχι κακούργημα και, άρα, έχει παραγραφεί ως αδίκημα.
Ο συγκεκριμένος υπάλληλος προσελήφθη με ειδικό νόμο το 2001, τον οποίο ψήφισε η Βουλή για τους ειδικούς συνεργάτες βουλευτών και ευρωβουλευτών. Εργαζόταν δε σε γραφείο ευρωβουλευτή. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος διευκρίνισε αρχικά ότι η σχέση με τον ευρωβουλευτή ήταν προσωπική. Δήλωσε ότι νιώθει άσχημα για όλη αυτή την ιστορία, ενώ εξήγησε ότι ήταν φοιτητής ακόμα και χρωστούσε κάποια μαθήματα ώστε να αποκτήσει το πτυχίο του. Όταν είδε αυτή την προοπτική με τον ειδικό νόμο, αποφάσισε ότι μπορεί να προσφέρει από μια τέτοια θέση. Η πρόθεσή του, όπως είπε, ήταν να δώσει τα μαθήματα και να πάρει το πτυχίο. Γι’ αυτό σκέφτηκε να μη διορισθεί μόνο με το απολυτήριο, διότι η γραφειοκρατική διαδικασία μετά για την αναγνώριση του πτυχίου διαρκεί πολύ.
Όταν διορίσθηκε όμως με το πλαστό πτυχίο, από διάφορα προσωπικά περιστατικά που συνέβησαν, αλλά και το φόρτο εργασίας, δεν μπόρεσε να δώσει τα μαθήματα και να πάρει το πτυχίο.
Καταλήγοντας, είπε ότι στο αντικείμενο που εργαζόταν και είχε σπουδάσει είχε γνώσεις, συνεχώς τις εμπλούτιζε και ήταν καλός στη δουλειά του. Ωστόσο, το δικαστήριο δε δέχτηκε τη μετατροπή της κατηγορίας σε πλημμέλημα και καταδικάστηκε για κακούργημα.
https://www.dikaiologitika.gr/