16 Δεκ 2017

Η αυτοκαταστροφική φύση των Παλαιστινίων ηγετών σε μία δήλωση της Χαμάς…

Δεν αρκούν τα μεγαλόπνοα πράματα «εθνικής» ολοκλήρωσης ή/και χειραφέτησης, απαιτούνται και ηγεσίες με «εθνικό όραμα» να τα υλοποιήσουν.
Όταν είναι όμως έχουν χτιστεί καριέρες και περιουσίες πάνω στα «αντιστασιακά διαπιστευτήρια», ενώ ο απλός λαός πένεται, είναι λογικό να αναζητούν την αφορμή και το πρόσχημα για ένα πισωγύρισμα που θα «αγοράσει» χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου οι λίγοι θα συνεχίσουν να ευημερούν σε βάρος των πολλών… οι οποίοι βέβαια τους εξέλεξαν.
Του ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Δεν μπορεί να σκεφτεί κανείς κάποιο καταλληλότερο σχόλιο διαβάζοντας την απίθανη δήλωση στην οποία προέβη ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, ένας από αυτούς που «τρώνε με χρυσά κουτάλια», διάγοντας τον πολυτελή βίο του με χρήμα που εισρέει από διάφορες αραβικές χώρες αλλά και το Ιράν.
Η εξοργιστική δήλωση του Χανίγιε αφορούσε την καταγγελία της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Μέχρι εκεί, ως πολιτική θέση είναι απόλυτα θεμιτή και αναμενόμενη και δεν ξεφεύγει από τον μεγάλο αριθμό κρατών της υφηλίου που διαφώνησαν και αντέδρασαν. Και καλώς έπραξαν. Τι διαφοροποίησε τον Χανίγιε;
Μιλώντας σε οπαδούς της Χαμάς την Πέμπτη το βράδυ στην πόλη της Γάζας, με την ευκαιρία της τριακοστής (30ης) επετείου από την ίδρυση της οργάνωσης, άρχισε πάλι τα «αντιστασιακά», προσθέτοντας το… καταπληκτικό, ότι το «ονομαζόμενο ως κράτος του Ισραήλ δεν υφίσταται άρα δεν μπορεί να διαθέτει πρωτεύουσα»!
Ερμηνεία; Όχι τόσο το «στα παλιά μας τα παπούτσια το ότι πρόκειται για αναγνωρισμένο κράτος, μέλος του ΟΗΕ» και το ότι όταν επιχειρηματολογούσες λέγοντας ότι δεν γίνεται και να μην αναγνωρίζεις το δικαίωμα ύπαρξης ισραηλινού κράτους στην περιοχή από τη μία και να διαμαρτύρεσαι όταν υποφέρεις από την άλλη.
Είναι αυτοί που «έπεφταν να σε φάνε» όταν αμφισβητούσες αυτό για το οποίο κόπτονταν τα τελευταία χρόνια, ότι το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ το είχαν αναγνωρίσει (με έμμεσο τρόπο σε ένα κείμενο), αρνούμρνοι πεισματικά να το επιβεβαιώσουν εκ νέου.
Δηλαδή τώρα να συμπεράνουμε ότι και αυτοί απέσυραν αυτή την έμμεση έστω αναγνώριση; Ή θα δεχόμαστε πάλι «bullying» στην Ελλάδα όταν τολμάμε να γράφουμε την άποψή μας από την «εκπαιδευμένη πλειοψηφία» να βλέπει εγκληματίες πολέμου από τη μία και αντιστασιακούς αγωνιστές από την άλλη;
ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ…
Όταν αυτός του οποίου δεν αναγνωρίζεις το δικαίωμα να συνυπάρχει με σένα και δεσμεύεσαι να τον καταστρέψεις, αντιδρά στις επιθέσεις αυτοκτονίας, τις απαγωγές κ.λπ. οι οποίες στόχο έχουν αυτό που διακηρύττεις τόσα χρόνια, να τον καταστρέψουν, οπότε κάθε τόσο ξεσπάει κι ένας αιματηρός πόλεμος που ισοπεδώνει τη Γάζα, εσύ φωνάζεις και κόπτεσαι για το δίκιο σου.
Όλως τυχαίως βέβαια, οι προκλήσεις μεγιστοποιούνται όταν η παρέα σου που κυβερνά αρχίζει να προκαλεί κοινωνικές αντιδράσεις, οπότε έρχεται η ώρα ανανέωσης των «αντιστασιακών διαπιστευτηρίων». Και άντε πάλι πόλεμος, με τους υπευθύνους της Χαμάς να κρύβονται κάτω από σπίτια οικογενειών και νοσοκομεία, για να χύσουν αργότερα κροκοδείλια δάκρυα για τα παιδάκια, τις γυναίκες και τους αμάχους που χάνονται.
…ΚΑΙ Ο ΕΠ’ ΑΜΟΙΒΗ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ
Τώρα, με αφορμή όχι μια ενέργεια των Ισραηλινών, αλλά των Αμερικανών, την οποία ασφαλώς χρεώνουν στην «παγκόσμια σιωνιστική συνωμοσία που έχει αλώσει και την Ουάσιγκτον», αρχίζουν πάλι τα ίδια, στέλνοντας σήμα στους διαθέσιμους χρηματοδότες να ξεσκονίσουν το πουγκί τους.
Έχουν λόγο να ανησυχούν βέβαια, καθότι ο σουνιτικός κόσμος ξέρει καλά τι συμβαίνει, ενώ έχει «επενδύσει» ουκ ολίγο χρήμα στους πολιτικούς απατεώνες που έχουν καταδικάσει τον παλαιστινιακό λαό στην ανέχεια. Είχαν λόγο που τα έδιναν και ήξεραν σε ποιους διεφθαρμένους και για ποιον λόγο το έδιναν. Άρα, στη χειρότερη, «μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια».
Έλα όμως που πλέον ο σουνιτικός κόσμος αντελήφθη ότι έρχεται η ώρα της τελικής αναμέτρησης με το σιιτικό Ιράν για την καθηγεμόνευση της Μέσης Ανατολής… Άρα ο συνήθης επ’ αμοιβή χρήσιμος ηλίθιος ανησυχεί και στέλνει μήνυμα στην Τεχεράνη. Μην περνάει κανείς αφελείς τους Ιρανούς.
«Γάτες» είναι και χρήμα «έσπρωχναν» στους Παλαιστίνιους όταν το υπαγόρευε το συμφέρον τους. Οπότε μήπως το μήνυμα αφορά και το Ριάντ, παίζοντάς το απέναντι στην Τεχεράνη, εάν αποφασίσει να αναμιχθεί, επιχειρώντας να μεσολαβήσει, μετά την άτυπη πρόσκληση που απηύθυναν οι Ισραηλινοί; Έχουμε τους Ιρανούς που μας θέλουν, δεν είμαστε εύκολη λεία…
ΙΡΑΝΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΟΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ
Αυτό σκοπεύουν να κάνουν ξανά οι Ιρανοί, να χρησιμοποιήσουν τους Παλαιστίνιους. ;Ήδη τα ιρανικά πρακτορεία προβάλουν κατά κόρον τις δηλώσεις. Διακυβεύεται κάτι σημαντικό: Η δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τον «εχθρό του εχθρού» ώστε αν ξεσπάσει σύγκρουση με τη Χεζμπολάχ, να κάνει κάτι και στον νότο. Αυτό είναι πιο σημαντικό από οποιαδήποτε διαφθορά στην παλαιστινιακή ηγεσία ή την επιβίωση του παλαιστινιακού λαού, για τον οποίο όλοι ενδιαφέρονταν όσο αποτελούσε πιόνι στη στρατηγική τους.
Όταν ετίθετο θέμα να επιτραπεί η είσοδος σημαντικού αριθμούς εκ των «προσφύγων» σε κάποια χώρα, είδε ποτέ κανέναν να λέει «περάστε αδέρφια» όπως στις μεγαλόστομες διακηρύξεις του παρελθόντος; Αφήστε και τους ψιθύρους ότι οι Παλαιστίνιοι δεν είναι τίποτα άλλο παρά εξισλαμισμένοι Ιουδαίοι… εξηγεί άραγε αυτό τη στάση των Αράβων απέναντί τους;
Στην ίδια περιοχή ζήσανε μαζί επί αιώνες και οι θρησκείες καθόρισαν αυτό που ζούμε μέχρι σήμερα. Μια ακούς για Σταυροφόρους και μια για τον Σαλαντίν! Κι ενώ ξέρουν ότι ο κόσμος ανάποδα να γυρίσει, η Ιερουσαλήμ ιερός τόπος για όλους θα παραμείνει. Όμως ο καλός απατεώνας, επαναφέρει το «μόνο δικιά μας» για τους δικούς του λόγους.
Κρούουμε ανοιχτές θύρες όταν υποστηρίζουμε ότι διαχρονικά, ιστορικά, ένα από τα βασικά κριτήρια της παλαιστινιακής ηγεσίας συνολικότερα, όχι μόνο της ισλαμικής Χαμάς την οποία εκπροσωπεί ο Ισμαήλ Χανίγιε σήμερα, ήταν η εξασφάλιση χρηματοδότησης, υποτίθεται για την επιβίωση του δοκιμαζόμενου παλαιστινιακού λαού, μόνο που μεγάλο μέρος των χρημάτων, κάπου χανόταν στην πορεία.
Οι πανίσχυρες μυστικές υπηρεσίες της περιοχής που γνωρίζουν καλά το «παιχνίδι», προφανώς αδιαφορούν για τη διάσταση της διαφθοράς, αφού αυτή είναι που αποτελεί το κανάλι που επιτρέπει τη χειραγώγηση των Παλαιστίνιων πολιτικών, με βάση τα δικά τους συμφέροντα.
Έναντι αδρής αμοιβής, «προσάρμοζαν» την πολιτική τους ώστε να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας που «έσπρωχνε» το χρήμα… μήπως στη μοιρασιά τα χάλασαν και διαιρέθηκαν, φτιάχνοντας ο καθένας το δικό του «μαγαζί», ο ένας στη Λωρίδα της Γάζας και ο άλλος στη Δυτική Όχθη;
Και για να μην αφήσουμε κανέναν απ’ έξω, η Σούχα Αραφάτ ζει ή όχι στο Παρίσι μετά τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη των Παλαιστινίων; Πότε δούλεψε στη ζωή της και διαθέτει «κομπόδεμα» ώστε να μπορεί να διαβιεί σε μια από τις ακριβότερες μητροπόλεις της Δύσης;
Φρόντισε μάλλον ο μακαρίτης… δεν πιστεύει κανένας ότι ζει αποκλειστικά με καμιά σύνταξη της Παλαιστινιακής Αρχής. Και η πλουσιότερη παλαιστινικαή σύνταξη, πενιχρή θα είναι για τα παριζιάνικα δεδομένα. Δεν έχει νόημα να αναζητήσουμε τα δημοσιεύματα στα οποία αποτυπώνεται και ο τρόπος ζωής. Δεν είναι η μοναδική. Η ηγεσία της Χαμάς, όπου φιλοξενούνταν, περνούσε μια χαρά, όπως στη Ντόχα του Κατάρ τελευταία.
Το έχουμε ξαναπεί, οι εξελίξεις πλέον θα είναι ραγδαίες και δύσκολα θα επανέλθουμε σε όσα γνωρίζαμε από το παρελθόν. Όποιος «διαβάσει» με σωστό τρόπο το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται, έχει ελπίδες να επιβιώσει την επόμενη ημέρα.
Τα πάντα βρίσκονται σε μια δυναμική – ταχεία διαδικασία μετάλλαξης. Γι’ αυτό τα «παλιά κόλπα», δεν αποτελούν σήμερα εχέγγυο επιτυχίας όπως κάποτε…
http://www.defence-point.gr/