26 Ιαν 2018

Προκλητική η Λαγκάρντ! «Οι Ελληνες έπαιρναν μεγάλες συντάξεις»

Τις υπερβολικά μεγάλες συντάξεις των Ελλήνων... θυμήθηκε χθες η Κριστίν Λαγκάρντ στο χιονισμένο θέρετρο της Ελβετίας, στο Νταβός, προκαλώντας ξανά με τις δηλώσεις της - αυτή τη φορά από το βήμα του Παγκόσμιου ΟικονομικούΦόρουμ.

«Στην περίπτωση της Ελλάδας, οι συντάξεις απείχαν υπερβολικά από τις αντίστοιχες των εταίρων της και αυτό ίσχυε για όλες, μεσαίες, μεγάλες και μικρές» είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΔΝΤ, χαρακτηρίζοντας την περικοπή τους «ένα δύσκολο πολιτικό δίλημμα».
Την ίδια ώρα, πάντως, και σύμφωνα με έκθεση του Ταμείου, το εισοδηματικό χάσμα γενεών στην Ευρώπη βαίνει διαρκώς αυξανόμενο, με αποτέλεσμα όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, οι νέοι, αν δεν διευκολυνθεί η ένταξή τους στην αγορά εργασίας, να οδηγούνται στη φτωχοποίηση και να κινδυνεύουν να μείνουν σε αυτήν την κατάσταση καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους.
«Αν δεν ενεργήσουμε, μια γενιά ενδέχεται να μην αναρρώσει ποτέ» προειδοποίησε η Λαγκάρντ, την ώρα που ο Καναδός πρωθυπουργός Τζαστίν Τριντό στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός υπερασπιζόταν την κοινωνική ισότητα και την ισότητα των δύο φύλων.