15 Μαρ 2018

ΠΑΛΑΙΟΣ ΚΟΜΜΟΥΜΙΣΤΗΣ ο Μπαμπης ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ....«Σουγιάς» ή «χλωμό πρόσωπο»: Η άγνωστη αληθινή ιστορία του Μπάμπη Παπαδημητρίου

«Οπως μαθαίναμε από την Αριστερά όσοι περάσαμε από εκεί». Φράση του Μπάμπη (παρατσούκλια «σουγιάς» ή «χλομό πρόσωπο») Παπαδημητρίου σε δελτίο ειδήσεων του Σκάι, όπου ξεπροβόδιζε τον νεκρό ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.
Πέρασε ο Μπάμπης,
η παντιέρα του Μνημονίου, από την Αριστερά; Ναι. Από την ΚΝΕ.
Γεννήθηκε στις Τρεις Γέφυρες το 1954. Μεγάλωσε στην καρδιά της Αθήνας, στου Γκύζη. Δημοτικό πήγε στον Αγιο Ελευθέριο και στα Εξάρχεια. Πήγε στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων αλλά και στο Lycée Rodin στο Παρίσι. Σπούδασε Οικονομικά στο Παρίσι, στο πανεπιστήμιο Paris Nanterre, απ’ όπου πήρε το πρώτο μεταπτυχιακό του. Πολλοί νομίζουν (εσφαλμένα) ότι είναι δημοσιογράφος. Ουδέποτε υπήρξε. Τραπεζοϋπάλληλος ήταν ο άνθρωπος και ένα φεγγάρι συμμετείχε στο Γραφείο Τύπου του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Κώστα Σημίτη (1985 και 1987) και δούλεψε για την Εμπορική, την Εθνική, την Τράπεζα της Ελλάδος και τη Eurobank.
Αρχισε να εφάπτεται του δημοσιογραφικού επαγγέλματος όταν πρωτοσυνεργάστηκε με την «Καθημερινή» στο οικονομικό της ένθετο, την εποχή που την αγόρασε ο Αλαφούζος. Πριν από λίγες ημέρες ο Αλαφούζος απέλυσε την Αλεξία Κονάχου, σύζυγο του Μπάμπη από το skai.gr, όπου ήταν διευθύντρια.
Μια από τις επικότερες στιγμές του Μπάμπη ήταν όταν πρότεινε στο ΔΝΤ να μην υποχωρήσει στα εργασιακά! Συγκεκριμένα, στις 2 Ιουνίου 2015 είπε στη συναινούσα Σία Κοσιώνη: «Το ΔΝΤ να κρατήσει αρκετά γερά, μην υποχωρήσει σε αυτό το θέμα, θα είναι καταστροφή για την οικονομία, θα πάει τη χώρα 25 με 30 χρόνια πίσω, δηλαδή από εκεί που ήρθαμε και φαίνεται που καταλήξαμε».
Καταλήξαμε, βρε Μπάμπη, σε μια ρημαγμένη χώρα, στην οποία καλείσαι στα δελτία να πουλήσεις άποψη…
ΠΗΓΗ: Δημοκρατία