15 Μαρ 2018

Τραβάει το σκοινί ο Κουβέλης!

Εμμένει στην κόντρα με Καμμένο. Ευθύνη της κυβέρνησης να τον βάλει σε... τάξη!
Ρεπορτάζ
Ανδρέας Κούτρας
Μείζον θέμα προκαλούν στην κυβέρνηση τα απωθημένα του... κυρ Φώτη με την...
πολιτική εξουσία καθώς και η «βεντέτα» την οποία επιδιώκει να συνεχίσει με τον Πάνο Καμμένο σε ένα ευαίσθητο υπουργείο, όπως το Εθνικής Aμυνας, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη χώρα λόγω της τουρκικής προκλητικότητας!

Η κατάσταση είναι τέτοια, που αποτελεί πλέον ευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου να παρέμβει και να συγκρατήσει τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος ανέβηκε «φουριόζος» στο Πεντάγωνο, αγνοώντας προφανώς ότι με τα θέματα άμυνας δεν έχει κανείς δικαίωμα να παίζει. Απαιτούνται ομοψυχία και, βεβαίως, συνεννόηση, τουλάχιστον σε επίπεδο πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, και όχι μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

«Υπερτροφικός λόγος»
Συνεχίζοντας χθες στη γραμμή διαφοροποίησής του από τον πολιτικό προϊστάμενό του σχετικά με το θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους, ο Φώτης Κουβέλης σε τηλεοπτική συνέντευξή του χαρακτήρισε «υπερτροφικό λόγο» τις αναφορές του Π. Καμμένου για ομηρία των στελεχών του Ελληνικού Στρατού και συμπλήρωσε ότι «δεν υπηρετούν τον σκοπό μας για τους δύο στρατιωτικούς».
Είναι η δεύτερη συνεχόμενη δημόσια διαφοροποίηση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας (η πρώτη ήταν από τον Εβρο, όταν χαρακτήρισε σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών), γεγονός που εγείρει προβληματισμό για το πού το πάει και αν επιδιώκει την πολιτική σύγκρουση με τον Π. Καμμένο, παραβλέποντας όμως ότι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν είναι ΔΗΜ.ΑΡ. και πως δεν χωρούν «παιχνιδάκια» την ώρα που οι Τούρκοι απειλούν στο Αιγαίο και στον Εβρο.

Κληθείς να τοποθετηθεί στο θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι ο Πάνος Καμμένος έκανε τη σχετική αναφορά περί ομηρίας «μεταφορικά», ενώ θέση απέναντι στον υπουργό Εθνικής Αμυνας πήρε ο Πάνος Σκουρλέτης (σ.σ.: δεν είναι η πρώτη φορά), χαρακτηρίζοντας «άστοχη» τη δήλωση περί ομηρίας.

«Εμείς σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει ως χώρα να εμπλακούμε στους αντιφατικούς και επικίνδυνους χειρισμούς της άλλης πλευράς» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.
«Υπερβολικός»
Τον Πάνο Καμμένο στήριξε ο βουλευτής του Δημήτρης Καμμένος, σημειώνοντας ότι «είναι υπερβολικός ο Κουβέλης. Δεν έχει ξεψαρώσει ακόμη, είναι νέος. Εγώ θα έλεγα σ’ όλους αυτούς, τον κ. Κουβέλη, τον κ. Σκουρλέτη, να αφήσουν τον Πάνο Καμμένο να κάνει τη δουλειά του και να κοιτάξουν να μαζέψουν τους δικούς τους», και στη συνέχεια επιτέθηκε στην Αννέτα Καββαδία, λέγοντας «Εγώ, δηλαδή, τώρα να πω ότι είναι ατροφικός ο εγκέφαλος της κυρίας Καββαδία;» και καταγγέλλοντας τόσο τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ όσο και το στέλεχος του κόμματος Γιάννη Μπουρνούς γιατί πήγαν στο συνέδριο του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, ενώ κρατούνται οι δύο Eλληνες στρατιωτικοί στις φυλακές της Αδριανούπολης.
«Με τον παραληρηματικό, χυδαίο λόγο του Δ. Καμμένου δεν αξίζει να ασχοληθώ» έγραψε στο twitter η κυρία Καββαδία.
δημοκρατια