24 Απρ 2018

Νέες σκιές για τις σχέσεις της Μαρέβας με offshore

Οι δραστηριότητες του προέδρου της Ν.Δ. και των στελεχών της, αλλά -το κυριότερο- τα μηνύματα που θέλουν να περάσουν στην κοινωνία κατά του ΣΥΡΙΖΑ επισκιάστηκαν ,
για πολλοστή φορά, από τα δημοσιεύματα για τις σχέσεις της Μαρέβας Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη με μυστηριώδεις offshore.
Δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας αποκάλυψε ότι η παναμέζικη εταιρία Velvet Success, που είχε συμμετάσχει πέρυσι με 799.918 ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Zeus+Dione της κυρίας Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, έχει χρηματοδοτήσει και έναν όμιλο μέσων μαζικής ενημέρωσης. Η κυριακάτικη εφημερίδα χαρακτήρισε τη Velvet Success «εταιρία-φάντασμα», καθώς είναι αδύνατον να βρεθούν στοιχεία για την ιδιοκτησία και τη δράση της από το 2007 ως σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναμέζος εκπρόσωπός της Ρομπέρτο Αντόνιο Γκουτιέρες έχει παρουσία σε περίπου 1.000 (!) άλλες offshore.

Ομως, όπως πληροφορείται η «δημοκρατία», δεν είναι δύσκολο να βρεθεί η άκρη του νήματος. Η πορεία της Velvet Success ξεκινά από κεντρική οδό της Κηφισιάς -περιοχή Κεφαλαρίου- όπου τρία στελέχη μεγάλης επιχείρησης (Ελληνες υπήκοοι) ίδρυσαν την εταιρία όντως το 2007. Το 2009 ανέθεσαν την εκπροσώπησή της σε τρεις Παναμέζους και μετέφεραν και την έδρα της στην Ελβετία. Σχεδόν ταυτόχρονα επισκέφτηκαν μεγαλοστέλεχος της τράπεζας UBS στη Γενεύη για το άνοιγμα ενός λογαριασμού. Το 2016 επελέγησαν τρεις άλλοι Παναμέζοι ως εκπρόσωποι και επιβεβαιώθηκε η συνεργασία με τη UBS. Επομένως, μια απλή έρευνα θα οδηγούσε σε μεγάλη και πολύ σοβαρή επιχειρηματική οικογένεια, που το όνομά της ενεπλάκη πρόσφατα σε προσπάθεια αγοράς άλλου μέσου, που όμως διαψεύστηκε.

Ερώτηση: Αφού (όπως θέλουμε να πιστεύουμε) όλα είναι «νόμιμα και ηθικά», γιατί κανείς από τη Ν.Δ. δεν ξεκαθαρίζει τα πράγματα, ώστε η παράταξη να μη χρεώνεται τις ιδιωτικές επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του προέδρου της Ν.Δ., ειδικά αν αυτές είναι καθαρές και νόμιμες; Τι σχέση έχουν τα στελέχη και οι απλοί ψηφοφόροι της Ν.Δ. να χρεώνονται τέτοιου είδους επιθέσεις, ειδικά αν είναι και άνευ αντικειμένου; Ή μήπως και αυτά ανήκουν στον «πόλεμο» που τα τσακάλια της Πειραιώς φαντάζονται ότι τους γίνεται; Ας πάψουν να εθελοτυφλούν και ας καταλάβουν ότι η παράταξη για να ξαναβρεί τη χαμένη θέση της χρειάζεται ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ! Και όχι θρασύδειλες ανακοινώσεις!
δημοκρατια