20 Ιουλ 2018

Έπιασαν στα πράσα Βούλγαρο που ήθελε να κάψει το Ρούπελ

Ανυπολόγιστη μπορεί να ήταν η ζημιά εάν η Πυροσβεστική και οι αρμόδιες Αρχές δεν έπιαναν στα πράσα Βούλγαρο ηλικίας 50-60 ετών την ώρα που έβαζε τη δεύτερη φωτιά σε δασική έκταση στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, απέναντι από το οχυρό Ρούπελ...

Ευτυχώς έγινε αντιληπτός από ανθρώπους του Στρατού, οι οποίοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, η φωτιά κατασβέστηκε, χωρίς να πάθει το παραμικρό το γνωστό οχυρό, και ο δράστης συνελήφθη.
Ολα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 χθες το πρωί, όταν άτομα του Στρατού που φυλάνε το οχυρό Ρούπελ είδαν καπνούς από την απέναντι δασική έκταση. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι Αρχές και ξεκίνησε η κατάσβεσή της με τέσσερα οχήματα και 10 συνολικά άντρες. Παράλληλα με την πρώτη εστία φωτιάς εντοπίστηκε και δεύτερη σε κοντινό σημείο. Εκεί συνελήφθη και ο Βούλγαρος.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», κατά την απολογία του ο φερόμενος ως «εμπρηστής» ισχυρίστηκε ότι ήρθε στην Ελλάδα από τη Σόφια της Βουλγαρίας με τρένο. Πάνω του δεν βρέθηκε κάποιο χαρτί που να ταυτοποιεί τα στοιχεία του, ενώ μέσα στο τσαντάκι που κουβαλούσε είχε αναπτήρες. Είπε ότι την πρώτη φωτιά την έβαλε επειδή ήθελε να ζεσταθεί από τους ανέμους που έπνεαν στην περιοχή και τη δεύτερη φωτιά την έβαλε στη μνήμη της γυναίκας του, η οποία, όπως δήλωσε, κάηκε σε πυρκαγιά.
«Εγινε άμεση κινητοποίηση, ζητήσαμε τη συνδρομή της Αστυνομίας από τις Σέρρες, ενώ είχαμε και κινητοποίηση από ομάδα του Στρατού» σημείωσε στη «δημοκρατία» ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας Μανώλης Τσολάκης.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης εξηγεί ότι στην περιοχή οι δασικές εκτάσεις είναι τεράστιες και οι υποστελεχωμένες αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν τη δυνατότητα να περιπολούν συνέχεια. «Αντί για 2.000 άτομα που χρειαζόμαστε έχουμε με το ζόρι 15» σχολιάζει ο κ. Δομουχτσίδης. «Είχαμε άγιο» υποστηρίζει.
Σημειώνεται ότι το οχυρό Ρούπελ, το μεγαλύτερο από τα 21 οχυρά της Γραμμής Μεταξά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, δεν καταλήφθηκε, αλλά παραδόθηκε το πρωί της 10ης Απριλίου 1941 μετά τη συνθηκολόγηση και αφού οι Γερμανοί εισήλθαν στη Θεσσαλονίκη παρακάμπτοντας τα οχυρά.
Β. Στολάκης
www.dimokratianews.gr